Victòria de prestigi per a continuar creixent (96-88)

20/03/2018

València Basket aconseguix una victòria de prestigi davant d'un bon Real Madrid en un partit que dòmino en totes les seues fases i que va sentenciar en el tram final. 5 jugadors van superar els 10 punts en una anotació coral que va aconseguir la victòria 11 en esta Turkish Airlines Euroleague.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un triple del pivot montenegrÍ va ser la primera anotació de l’encontre i una cistella després de rebot ofensiu del propi Dubljevic equilibrava el bon inici anotador de Carroll. Abalde va encistellar i Campazzo va empatar el partit a set amb un triple des de la cantonada en dos primers minuts frenètics. Sastre i un mat de Dubljevic van encadenar dues cistelles consecutives i després d'una bona defensa, un triple de Rafa Martínez va posar el 14-7 al pas pel minut 4. Carroll va tallar el parcial taronja i un triple de Taylor i un palmeig de Randolph van empatar el partit de nou fins a un triple del capi Rafa Martínez (17-14 min.7). Un ganxo de Will Thomas mantenia per damunt a l'equip taronja i encara que l'equip blanc va agafar avantatge amb un alley-oop baixat per Tavares, un triple de Pleiss deixava el marcador en 22-21 al final del primer quart.

Un triple de Doornekamp i una anella passada de Van Rossom, units a una cistella des de la mitja distància de Pleiss i una acció individual del base belga portaven a Laso a parar el partit amb 31-24 a set minuts per a arribar al descans. Un triple de Doornekamp i un mat de Pleiss van elevar la renda taronja a deu punts i el parcial a un 11-3 abans d'un triple sobre la botzina de Thompkins. Van Rossom va retornar el triple per al 39-29 i encara que Rudy va anotar des de fora també en l'altre costat, Abalde també va clavar el triple per a mantindre l'avantatge en la desena. Els interiors del Real Madrid van aprofitar un parell d'accions sense anotar per a retallar des del tir lliure i malgrat el ganxo de Dubljevic, un triple de Carroll i un palmeig de Taylor acostaven a quatre al Real Madrid, encara que una cistella baix l’anella de Dubljevic manava el partit a l'intermedi amb 46-40.

La segona meitat va començar amb una cistella amb addicional de Van Rossom i un ganxo de Dubljevic, la qual cosa unida a una anella passada en transició de Rafa Martínez significava un 7-0 d'eixida i portava a Laso a parar el partit amb 53-40. Taylor va tallar el parcial però Erick Green es va fabricar la cistella abans d'una falta i una tècnica xiulades a Van Rossom que va acabar amb una jugada de tres punts per a posar el 55-45 al pas per la meitat del tercer quart. Taylor després de robatori va posar a huit a l'equip blanc però Erick Green va ficar el triple, i encara que Taylor també va anotar de tres en l'altre costat, una cistella de fantasia de Green posava el 60-50 al pas pel minut 27. Dubljevic va respondre amb un 2+0 al triple de Causeur i un Taylor encès es va penjar abans que un alley-oop baixat per Pleiss i un triple de Vives per al 67-55. Causeur va anotar el triple, però Vives li va replicar immediatament amb un altre encert des de lluny. Un mat de Randolph ho deixava en 70-60 amb deu minuts per jugar.

Un 2+1 de Campazzo i una cistella de Causeur acostaven a cinc al Real Madrid abans d'un triple de Sastre i un palmeig de Pleiss per a posar el 75-65. Thompkins i Causeur van tornar a apretar diferències, i un triple de Pleiss trobava la rèplica d'un 3+0 de Rudy per a entrar amb 78-72 amb cinc minuts per jugar. En una caiguda, el mexicà Ayón va haver d'abandonar el partit per lesió i Dubljevic baix l’anella va estirar la renda de nou a huit punts abans d'un triple de Thompkins. Thomas va retornar el triple sobre la botzina de possessió i els àrbitres van apreciar antiesportiva en una falta sobre Tavares. Però el pivot va fallar els dos tirs, Sastre va furtar la pilota i va traure la falta de tirs en transició per a posar el 85-75 a un poc més de tres minuts del final. Randolph i Sastre van intercanviar tirs lliures i Thompkins va anotar des de la mitja distància. Rudy va robar la pilota però no va anotar en la transició i la falta sobre Rafa Martínez li donava dos tirs lliures per al 88-78 amb dos minuts per jugar. Campazzo va anotar ràpid però després d'una bona jugada col·lectiva, Sastre va ficar el triple. Rudy va encistellar una preciosa canastra des de la mitja distància, però el capità Rafa Martínez no perdonava des del tir lliure i malgrat els punts de Campazzo, la victòria es va quedar a València per un marcador final de 96-88.