La Fonteta tanca amb una bona victòria la Turkish Airlines Euroleague (87-84)

06/04/2018

València Basket tanca el seu quarta Turkish Airlines Euroleague amb una victòria davant del potent Maccabi de Tel Aviv en un dolc que dòmino en totes les seues fases i en el que va poder repartir minuts entre les 11 fitxes professionals de la plantilla

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un ganxo i un triple del pivot montenegrí van replicar les dues primeres cistelles de l'equip israelià. Dubljevic va anotar els primers set punts de l'equip taronja per a mantindre-lo per davant malgrat els esforços de Cole i una cistella per elevació del capità va posar el 9-6 al pas pel minut 4. Will Thomas amb un ganxo i una cistella amb addicional de Pleiss col·locaven el 14-10, i encara que el Maccabi feia mal en transició, el pivot alemany imposava els seus centímetres per a mantindre l'avantatge taronja, la qual cosa unida a un triple de Van Rossom donava cinc d'avantatge al quadre local. Green i DeShaun van intercanviar colps però una cistella amb addicional de Pleiss deixava el marcador en 24-18 al final del primer acte.

Una acció individual de Abalde va posar huit a dalt al Valencia Basket, i encara que Norris Cole va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip, Erick Green va arreplegar el guant amb cinc punts seguits i una cistella en transició de Sergi García portava a Spahija a parar el partit. Un triple del base balear va posar per primera vegada la desena d'avantatge i una safata en transició de Green va allargar el parcial a un 10-0 (38-24 min.15) fins als tirs lliures de Roll. L'agressivitat defensiva de l'equip taronja li va ficar prompte en problemes de personals però un 2+1 de Latavious Williams i un cistella de Green trepitjant la línia de tres contenien l'intent de reacció visitant. I un triple de Sergi García posava el 46-28 a tres i mig per a arribar al descans just abans que Alex Tyus es fera mal en el turmell i haguera de retirar-se. Dues cistelles amb addicional seguides del Maccabi van retallar la renda local i una en transició de Kane portava a Vidorreta a parar el partit després del parcial de 0-8. Un triple de Abalde va trencar el parcial i una cistella des de la mitja distància de Rafa Martínez tornava a estirar l'avantatge a un 51-36, encara que Roll i Bolden i després Green des del tir lliure manaven el partit al descans amb 52-39.

La segona meitat va començar amb un triple de Sam Van Rossom i dos tirs lliures de Dubljevic per a recuperar els 18 d'avantatge i encara que un 2+1 de Segev trencava el parcial, dos taps seguits de Joan Sastre tapaven els problemes per a anotar de l'equip taronja fins a una cistella de Roll. L'agressiva defensa del Maccabi provocava errors en l'ofensiva taronja, la qual cosa unida a una acció individual de Parakhouski i un triple de Bolden posaven el 57-49 en el videomarcador de la Fonteta. Dues noves cistelles de Bolden i dos tirs lliures de Kane posaven a dos a l'equip israelià i una safata de Abalde va tallar el parcial en 0-16. Abalde es va tirar l'equip a l'esquena per a traure dos tirs lliures que donaven un poc d'oxigen abans d'un mat de Deshaun Thomas per a posar el 61-57 amb deu minuts per jugar.

Una pilota penjada baixada per Williams i una acció individual repleta de qualitat tècnica de Abalde mantenien l'avantatge local en sis punts encara que Col·le trobava el cèrcol en cada acció i va posar a tres als seus amb un 2+1. Després d'un ganxo de Thomas que va posar a un als visitants, un triple de Rafa Martínez posava el 68-64. Un alley-oop baixat per Williams replicava a DeShaun Thomas i un triple de Sergi García donava set d'avantatge a l'equip local a sis i mig del final. Un ganxo de Dubljevic era el 75-66, però Cole s'obstinava a fabricar-se els punts en dues accions seguides perquè l'equip macabeu no es soltara. Altres dues cistelles de Dubljevic s'oposaven a l'exhibició ofensiva de Cole però després de la errada taronja, un triple de Kane posava el 79-75 en entrar en els últims dos minuts. Will Thomas va ficar el triple després d'una bona circulació de pilota, però Cole també va clavar el triple. Després d'una altra jugada movent amb paciència, Van Rossom va ficar el triple. Maccabi va anotar ràpid per a entrar 85-80 en l'últim minut, Valencia Basket no va trobar el cèrcol i Kane en transició ho deixava amb tres a dalt amb 42 segons per jugar. Va haver-hi falta sobre la penetració de Abalde però els àrbitres la van xiular anterior i Will Thomas no va anotar donant-li una última opció l'equip macabeu. Roll va traure la falta de tirs i va anotar els dos llançaments per al 85-84 amb cinc segons per jugar i el Maccabi amb només tres faltes. Va haver-hi una primera personal sobre Rafa Martínez i una altra sobre Van Rossom per a donar-li tirs lliures amb 2,4 segons. El base belga va ficar els dos llançaments i el triple llunyà de Segev no va entrar per a deixar el resultat final en 87-84.