Victoria a Sant Sebastià (77-95) amb rècord de triples en Liga Endesa

08/04/2018

Valencia Basket va sumar la seua 17ª victòria en la Liga Endesa en imposar-se en la pista del Delteco GBC per 77-95, en un partit en el qual l'equip taronja va batre el rècord de triples en un partit d’esta competició, amb 22 encerts de 37 intents. El rècord anterior ho havia aconseguit el propi equip taronja fa dos anys, amb 21 en este mateix pavelló i davant este  mateix rival. Valencia Basket va dominar des d'un parcial d'eixida de 0-17, va ampliar la seua renda al descans i va aguantar les diferents traves defensives plantejades per l'equip donostiarra, que va arribar a acostar-se a nou. Un enorme Joan Sastre en els últims sis minuts va assegurar un triomf en el qual van destacar Doornekamp (17 punts i 5/7 en triples) i el capità Rafa Martínez, que va celebrar els seus 500 partits en Liga Endesa amb 15 punts i 5/6 en triples.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. L’encontre va començar amb un triple del capità taronja en el seu partit 500 en la Liga Endesa i una safata en transició de Doornekamp, la qual cosa unida a dos triples seguits de Dubljevic i Rafa Martínez va suposar un inici de 0-11 que va portar a Fisac a parar el partit després de dos minuts i mig. Dubljevic va ficar el seu segon triple després del temps mort i després de dues bones defenses, Doornekamp va anotar el sisè triple del quart per als taronges abans que Chery parara el parcial d'eixida en 0-17. L'escorta americà va encendre l'ofensiva local amb un triple, però un triple de Rafa Martínez defensava l'avantatge taronja (5-20 min.6). Amb Chery monopolitzant l'ofensiva donostiarra, els primers canvis de l'equip taronja van portar un 2+0 de Williams i un triple de Doormekamp posava una nova màxima de +18 abans d'un triple d'un Chery que va ficar els primers deu punts del seu equip. Dos tirs lliures de Sergi García, un triple de Sastre i un tir lliure de Erick Green deixaven el marcador en 10-31 al final del primer quart.

Un triple de Sergi García i un mat en transició de Will Thomas van equilibrar una millor posada en escena de l'equip donostiarra, encara que dos errors no forçats van portar a Vidorreta a gastar un temps mort amb 16-36 en el marcador. Green va anotar el triple després de l'aturada i encara que el quadre local va replicar, Green va anotar una altra vegada des de mes allà de l'arc per al 19-42 en arribar a la meitat del segon quart. Van Rossom mantenia l'encert taronja des de la línia de tres i Dubljevic es feia gran baix els cèrcols per a traure tirs lliures encara que el Delteco GBC treia l'orgull per a provocar errors i baixar dels vint de desavantatge amb un triple de Swing. L’aler nord-americà del quadre donostiarra buscava els seus avantatges i va trobar la inspiració per a posar ell a soles el 31-47, encara que Doornekamp li va replicar amb un triple en la següent acció i després d'un parell de bones defenses, Green va esmaxar el cèrcol sense oposició. El 14º triple de 20 intents en la primera part, obra de Dubljevic, manava el partit al descans amb 31-55.

El capità Rafa Martínez va anotar el seu quart triple per a començar la segona meitat, però Norel i Chery trobaven l’anella per als seus en el moment en el qual Alberto Abalde va haver de retirar-se per una lesió en la mà. Clark va ficar el triple per a baixar de nou de la vintena la renda taronja, la qual cosa unida a un palmeig de Norel, un triple de Chery i una cistella de mitja distància de Clark van portar a Vidorreta a parar el partit amb 46-58. Un triple des de la cantonada de Rafa Martínez va trencar el parcial en contra i dos tirs lliures de Will Thomas estabilitzaven la renda taronja en quinze punts, encara que dues cistelles seguides de l'equip donostiarra els van acostar a onze. Sergi García va anotar des de la personal i Alberto Abalde va tornar al partit, però a l'equip taronja li va faltar encert en les següents accions malgrat tancar bé el seu cèrcol, però en els dos últims atacs Latavious Williams va anotar des de la personal i Sergi García va ficar un triple sobre la botzina de la cambra per a deixar el marcador en 54-70 amb deu minuts per jugar.

Green es va inventar la jugada personal per a iniciar el quart i allargar el parcial a un 0-7, encara que el Delteco GBC es volia agarrar el partit tirant del físic de Fakuade i Agbelese i amb un triple de Salvó per al 59-72. Van Rossom va respondre amb un altre triple, però Swing també va encertar des de fora i després va esmaxar el cèrcol en transició per a acostar als donostiarres de nou a onze. L'agressiva pressió local i els continus traps generaven problemes a l'equip taronja i un palmeig de Agbelese posava el 66-75 amb sis minuts per jugar. Dubljevic va traure la falta de tirs i va anotar els dos llançaments, i encara que Fakuade també va anotar, Sastre va traure una falta, va robar una pilota i va forçar una altra falta per a anotar quatre tirs lliures i posar el 68-81 a quatre minuts del final. Daniel Pérez va ficar el triple però Doornekamp li va respondre ficant el 19º de l'equip taronja i Will Thomas va traure la falta sobre el seu mat per a estirar l'avantatge taronja a quinze punts. Encara que Fakuade va anotar, Sastre va ficar altres dos triples seguits per a igualar el rècord històric de la competició, amb 21, aconseguit pel Valencia Basket en este mateix camp i posar el 73-92 a minut i mig del final. La recta final va servir perquè Doornekamp batera el rècord de triples en un partit de Liga Endesa amb el seu cinquè encert de la vesprada i perquè Fakuade atacara el cèrcol amb encert abans que la botzina final arribara amb un resultat de 77-95.