Vidorreta: “Victoria molt important, condicionada pel nostre bon inici i l'encert en el triple”

08/04/2018

L'entrenador de Valencia Basket assenyalava després de la victòria del seu equip en la pista del Delteco GBC que “el partit ha estat condicionat pel nostre gran inici, hem començat molt bé en defensa i sobretot amb moltíssim encert en el tir de tres punts. Un encert que hem mantingut al llarg de tot el partit excepte en el tercer quart i açò ens ha permès conviure amb diferències d'al voltant de 20 punts des dels primers cinc minuts. L'entrada de Chery amb deu punts seguits semblava que podia donar vida al Delteco GBC, però hem reaccionat molt bé en l'inici del segon quart i hem culminat amb un 31-55 que no deixava el partit resolt. Jo sabia que ells anaven a tractar de canviar ritmes, de defensar generant-nos dificultats, amb alternatives. Nosaltres veníem un poc cansats del partit del divendres nit. I fins que no hem sigut capaços d'obrir la llanda una altra vegada en l'últim quart anotant un parell de triples seguits i tornar a agafar eixos 14-15 punts d'avantatge, el partit encara estava en l'aire quan ells s'han posat a nou. Crec que esta és una victòria molt important, trenca l'única vegada en la temporada que havíem perdut dos partits seguits en una pista que sabíem que anava a ser complicada perquè quan Gipuzkoa Basket pot córrer, està jugant amb molta soltesa i molt ritme, com s'ha demostrat en els primers quinze minuts de la segona part”.

El tècnic taronja continuava assenyalant que “tot el primer temps hem mantingut un to extraordinari, però és cert que encara que hem parlat, el nostre inici de tercer quart no ha sigut el millor. De la mateixa manera que considere que els 20 punts de la primera part és mèrit nostre, també entenc que la remuntada del Gipuzkoa Basket també és mèrit d'ells més que demèrit nostre. És veritat que en alguns moments puntuals hem perdut pilotes per precipitació, encara que és normal que no pugues mantindre tot el partit el nivell d'encert que hem tingut en la primera part. Si haguérem mantingut la mateixa línia, ens haguérem anat a 26-27, que és una xifra ja no només de rècord sinó històrica. Cal posar en valor l'esforç que ha fet Delteco GBC canviant defenses, fent alternatives, corrent molt el camp sabent que veníem cansats. Però quan s'han posat a nou, la sang freda que hem tingut, amb Joan Sastre sense fallar des del tir lliure i anotant triples ens han donat la confiança necessària per a aconseguir esta victòria tan important”