La fe decanta un partit de molt nivell en la Fonteta (81-77)

13/04/2018

Valencia Basket va sumar la seua tercera victòria consecutiva després de recuperar onze punts de desavantatge i acabar imposant-se al Kirolbet Baskonia per 81-77. L'equip taronja va començar dominant, es va refer de la reacció baskonista en el segon acte i, esperonat per la seua afició, el Valencia Basket va remuntar amb un parcial de 17-2 per a entrar guanyant en els compassos finals, on l'encert exterior i en els tirs lliures va decantar la balança per al costat local. Bojan Dubljevic amb 20 punts i 7 rebots, Van Rossom amb 13 punts i Rafa Martínez i Green amb 12 van ser els més destacats en un bon triomf del col·lectiu.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. Un triple de Doornekamp va ser la primera cistella del partit, i encara que Kirolbet Baskonia bolcava l'atac en el seu joc interior, dues accions baix l’anella de Dubljevic mantenien per damunt a l'equip taronja fins a una cistella en transició de Shengelia. Abalde, amb una cistella baix el cèrcol i una assistència per a Dubljevic i un triple de Rafa Martínez posaven sis a dalt a l'equip taronja i una acció individual de Van Rossom el 16-8 en arribar a la meitat del primer acte. Un triple de Rafa Martínez portava a Pedro Martínez a parar el partit (19-8 min.6) Un 2+1 de Poirier va parar el parcial en 11-0, Janning va ficar un triple després de l’errada taronja i Vidorreta va parar el partit quan un encert des de la mitja distància de Poirier va posar a tres a l'equip baskonista. Una cistella després de rebot ofensiu de Tay Williams va tallar la reacció visitant, Diop va encistellar des del tir lliure i Green va fer el mateix per a arribar amb 23-18 al final del primer acte.

Diop i Green van intercanviar cistelles i Beaubois i Voitgmann van empatar el partit a 25 al pas pel minut 12. Dos triples seguits de Vildoza van disparar l'avantatge visitant i un mat de Diop portaven a Vidorreta a gastar el temps mort amb 25-33 a sis i mig per al descans. Encara que Dubljevic va anotar un tir lliure, una acció individual de Vildoza i un 2+1 de Beaubois van posar dotze a dalt a l'equipe visitant. Dubljevic i Voigtmann van intercanviar cistelles i Huertas va posar un màxim desavantatge amb el 28-42 abans d'un triple i un tir lliure del capità Rafa Martínez per a baixar-ho a deu. Valencia Basket va tancar el seu cèrcol en les següents accions i Dubljevic va encistellar dos des de la personal i Doornekamp un triple per a portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 37-42 a 1:17 del descans. Un tir per elevació del capi va retallar a tres per a manar el partit a l'intermedi amb 39-42.

La segona meitat va començar amb un triple de Beaubois que va tallar el parcial taronja en 11-0 i malgrat els tirs lliures de Van Rossom, la dupla francesa del Kirolbet Baskonia va estirar la renda visitant a huit punts. Bojan Dubljevic va començar a traure personals de tir en el pal baix i va posar el 44-49 abans d'una safata de Poirier. Timma i Janning van posar nou a dalt una altra vegada als visitants i la falta d'encert en el triple de l'equip taronja va permetre a l’aler letó del Kirolbet Baskonia posar amb una safata el 45-56 en el minut 27. Green va encistellar des de la mitja distància i des del tir lliure i encara que Diop va esmaxar l’anella taronja, un triple de Green i un tir lliure de Sastre van posar a sis a l'equip taronja i un triple de Van Rossom ho deixava amb 55-58 amb deu minuts per jugar.

Un mat després de robatori de Green va posar a un al Valencia Basket i un triple de Sam Van Rossom li va donar la volta al marcador, la qual cosa unida a una safata per elevació de Sastre va posar el 62-58. Un mat de Janning va parar el parcial en 17-2 i Shengelia va tornar a empatar el partit. Van Rossom va clavar el triple, Garino va fallar baix l’anella i un triple de Dubljevic portava a Pedro Martínez a parar el partit amb 68-62 a poc menys de sis minuts per al final. Thomas va furtar la següent pilota i un ganxo de Dubi va posar el +8 amb cinc minuts per jugar. Malgrat el palmeig de Huertas, Thomas va replicar amb un 2+1 per al 73-64. Vildoza va traure una falta de tir i una falta en atac de Dubljevic i un mat de Poirier va acostar a sis a l'equip baskonista. Després d'una acció embrollada que va acabar amb la cinquena falta de Beaubois, un triple de Timma posava el 73-70 amb dos i mig per al final. Dubljevic va traure la falta de tirs després del rebot ofensiu però només va aprofitar un tir lliure, i Huertas va trobar a Poirier per al mat. Tots dos equips van fallar i després d'una bona circulació de pilota, la pilota va arribar a Abalde que va ficar el triple per a entrar en l'últim minut amb 77-72. Shengelia va traure la falta però només va ficar el segon i li va fer falta en la pressió a Doornekamp que va ficar els dos per a posar sis a dalt a l'equip taronja. Shengelia va traure una altra personal però va tornar a fallar el primer, i després de la fallada en el triple de Van Rossom, Will Thomas va capturar el rebot ofensiu i va deixar que passaren uns pocs segons més. Abalde va fallar la safata, però Dubljevic va assegurar el rebot ofensiu i va haver-hi falta sobre l’aler gallec, que des de la personal va tancar el triomf taronja. En la lluita pel basket-average particular, Pedro Martínez va demanar temps mort i Vidorreta un altre en una jugada de estrategia que va acabar amb un triple de Janning. L'última opció de Dubljevic no va entrar i el partit va acabar amb 81-77.