Van Rossom decidix un gran partit en la Fonteta (74-73)

22/04/2018

Un triple de Sam Van Rossom a només 1.9 segons va decidir un partit jugat de poder a poder en el que València Basket i Unicaja es van tantejar durant tota la trobada. Els 17 punts del belga, units a la segona part de Dublejvic i Will, van propulsar als taronja a una victòria que els acosta al factor camp en PlayOff.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. Un ganxo del pivot montenegrí i un triple de Doornekamp van replicar al triple inicial de Díaz, encara que altres dos de Milosalvljevic i Díaz donaven una xicoteta renda el quadre visitant després dels tres primers minuts (5-9). Una acció individual de Milosavljevic i una transició de Augustine van elevar a huit la renda visitant abans d'un triple de Rafa Martínez i un encert des de la mitja distància de Doornekamp per al 10-13 al pas pel minut 6. Un triple llunyà de Nedovic va estirar de nou a huit l'avantatge de l'Unicaja abans d'un triple de Van Rossom i dos tirs lliures del capità Rafa Martínez per al 15-18. Un triple des de la cantonada de Green va replicar al mat de Milosavljevic, però un 2+1 de Augustine ho deixava en 18-23 al final del primer quart.

Will Thomas i una acció individual de Sastre van contestar al triple de Suárez però l'equip taronja no va aprofitar un parell de tirs per a baixar de quatre i dues accions seguides de McCallum posaven el 22-30. L'equip taronja va tancar el seu cèrcol però no va poder anotar i quan Unicaja va tornar a anotar va ampliar el seu avantatge fins als deu. Quatre punts seguits de Dubljevic van trencar el forrellat verd i Abalde va anotar des de la mitja distància per a equilibrar el mat de Nedovic. Ni els tirs lliures entraven però després d'una bona última defensa, un tir per elevació de Van Rossom manava el partit al descans amb 31-36.

Quatre tirs lliures de Dubljevic van obrir la segona meitat per a posar a un a l'equip taronja abans d'una cistella de Brooks. Una anella passada del valencià nascut a Montenegro i un triple de Green empataven el partit. I un triple de Van Rossom portava a Plaça a parar el partit amb 43-40. Dos tirs lliures de Will Thomas van ampliar la renda a cinc però Unicaja va trobar el cèrcol amb un mat de Jean-Charles. Green va anotar des de la mitja distància sobre la botzina de possessió i Thomas es va fabricar el ganxo en el pal baix per al 49-42 a tres minuts del final del tercer quart. Nedovic volia agarrar al partit als seus i Suárez va baixar el desavantatge andalús a tres abans de que Thomas encistellara el cèrcol passat per línia de fons i un triple de Van Rossom posaren el 54-48 amb el qual es va arribar amb deu minuts per jugar.

Brooks va anotar després de rebot ofensiu però una tècnica de Suárez va acabar amb una jugada de tres punts amb Thomas percutint baix l’anella. Salin va encadenar quatre punts per a posar a tres a l'Unicaja però Abalde es va fabricar l'espai i va atacar l’anella per al 59-54. Salin va ficar un altre triple, l'equip taronja no va anotar en les següents accions i Augustine va empatar el partit amb sis i mig per jugar. Green va encistellar la safata en l'acció següent i després d'una bona defensa, un palmeig de Green va acabar amb una falta de Waczynski que va donar una bola extra a l'equip taronja. I Van Rossom va aprofitar l'opció per a clavar el triple i després d'una bona defensa, Dubljevic es va fabricar el ganxo per a posar el 68-59 a cinc minuts exactes del final. Nedovic va parar el parcial en 9-0 amb una acció individual, però Rafa va ficar el triple en l'altre costat per a posar deu d'avantatge abans d'una falta de tres tirs sobre Nedovic. L'escorta serbi va assumir per complet el protagonisme ofensiu del seu equip i va posar als seus a cinc des del tir lliure. Van Rossom va fallar i Augustine va anotar baix l’anella per al 71-68 a dos i mig per a acabar. Cap dels dos equips va anotar i Nedovic va disposar de dos tirs per a acostar als seus a un. Thomas va traure personal i en la següent acció, Brooks es va fer mal en una acció fortuïta amb el propi Will i va haver de ser retirat en llitera. Els àrbitres van xiular falta en atac de Sam Van Rossom en l'acció següent i Waczynski va ficar el triple per a ficar a Unicaja dos a dalt en l'últim minut. Valencia Basket va fallar per dues vegades, però Nedovic també ho va fer, Green va capturar el rebot i Van Rossom va anotar el triple en carrera per al 74-73 amb 2,1 segons per jugar. Suárez no va encistellar l'últim tir i el triomf es va quedar a València.