Juan Roig va invertir 35 milions d'euros en mecenatge esportiu en 2017

23/04/2018

La inversió de Juan Roig en mecenatge esportiu va ascendir l'any 2017 a 35 milions d'euros. Ho va fer a través de dos vehicles: el Valencia Basket Club i la Fundació Trinidad Alfonso, que desenvolupen el pla de treball de “Mecenatge Esportiu de Juan Roig” per a la transmissió dels valors de la Cultura de l'Esforç i per a augmentar l'impacte econòmic i social de les seues accions a la Comunitat Valenciana. Estos 35 milions en 2017 es desglossen en 8,5 milions invertits en el club de bàsquet, 9,5 en la fundació i 17 milions a acabar L’Alqueria del Basket (la infraestructura va tindre un cost total de 22 milions d'euros, impostos inclosos).

 

Eixes accions s'han traduït en un important nombre de beneficiaris en diferents àmbits. En 2017, per exemple, les accions socials de tots dos vehicles de mecenatge de Juan Roig van arribar a més de 100.000 xiquets, xiquetes i joves amb iniciatives com el Dia de l’Esport, Escola de Rugbi, Dia Olímpic, entre altres impulsades per la Fundació Trinidad Alfonso, o els campus o accions en col·legis i clubs impulsades pel Valencia Basket.

 

A eixe nombre cal afegir als més de 650 persones que componen L’Alqueria del Basket, entre joves, entrenadors i formadors en diferents àrees. Els més de 8.000 abonats o els més de 285.000 espectadors que van passar per la Fonteta per a seguir a l’equip que es va proclamar per primera vegada en la seua història campió de Lliga,el Valencia Basket, són altres dades fonamentals per a entendre la transcendència en la societat valenciana del “Mecenatge Esportiu Juan Roig”.

 

Pel que fa a la Fundació Trinidad Alfonso destaquen les inversions en esdeveniments com la Marató o la Mitja Marató de València i les ajudes a esportistes de la Comunitat Valenciana. Entre els integrants del Projecte FER i les Beques de tecnificació en esports específics com judo,vetla o natació son 177 els esportistes que compten amb una ajuda directa per part de Juan Roig.

 

Un altre dels objectius capitals d'este projecte dins de la seua labor de mecenatge esportiu té a vore amb el foment de l'esport turístic i amb convertir a la Comunitat Valenciana en un lloc en el qual es celebren assíduament importants esdeveniments i competicions. A més dels esdeveniments relacionats amb el running, és a punt de concloure la segona edició del Programa de Suport a Competicions que ha aconseguit atraure a les tres províncies de la Comunitat Valenciana 42 competicions nacionals i internacionals. L'impacte econòmic que ha tingut en l'economia tant esta iniciativa com la Marató de València ha sigut important i s'ha situat en 36,5 milions d'euros d'impacte turístic anual.

 

A tots estos grans nombres del Valencia Basket i la Fundació Trinidad Alfonso cal sumar l'impacte que ha tingut en la ciutat de València la construcció d'una infraestructura com L’Alqueria del Basket, inaugurada al setembre de 2017 i que es situa a l'avantguarda no només europea, sinó pràcticament mundial i la convertix en la major infraestructura d'Europa en el basket de formació. I que en els primers sis mesos d'activitat ja ha congregat a milers de participants i acompanyants a través de diverses competicions i tornejos nacionals i internacionals.


TAGS: