València Basket a un pas del somni de l’ascens (44-76)

28/04/2018

4800 espectadors en la Fonteta per a veure com València Basket de nou feia un pas de gegant en la seua lluita pel somni de l'ascens. Les de Rubén Burgos van completar un gran partit i van deixar sense opcions a Patatas Hijolusa per a certificar el seu passe a la gran final del diumenge i situar-se a tan sols un pas de l'objectiu.

Les xiques de Rubén Burgos van botar molt intenses al parquet, i aixó es va reflectir en una defensa asfixiant que va ser massa per a l’equip de Lleó des del principi. Les assistències de María Bettencourt, els robatoris i penetracions de Ramona Macedo i l'encert exterior de Snezana Aleksic, van generar una gran diferència ja en el primer quart, posant en peu a un pavelló bolcat (7-29).

El segon quart va començar amb un ritme més lent, que va trencar Macedo amb un nou triple per a les taronja. Milloraria Patatas Hijolusa, que ho intentava també a base de triples, però apareixerien Renee Bennett i Rebeca Cotano per a dominar el rebot i fer mal en el pal, mantenint les diferències. El marge en el marcador va permetre a València Basket exhibir la seua gran amplitud de plantilla, va anotar Virginia Sáez que va tancar el segon quart sobre la botzina i una Leles Muñoz que sumava des del perímetre els seus primers punts de la temporada en què era el seu debut en la Fase d'ascens. Al descans 25 de diferència (21-46).

En la represa va pujar el nivell de la defensa de Patatas Hijolusa, que va firmar un parcial d'eixida de 5-0. Ho trencaria, com no podia ser de cap altra manera, Snezana Aleksic amb un triple. València Basket seguia molt ficat en el partit, i no abaixava el nivell en cap moment. Cotano i Esther Díaz es van encarregar de mantindre una diferència totalment tranquil·litzadora per a les taronja. Precisament Rebeca va inaugurar l'últim quart amb el seu onzé punt (36- 59).

Amb el partit trencat, Renee Bennett i Rebeca Cotano van continuar connectant en el joc interior per a no sols evitar que Patatas Hijolusa s'acostara en el marcador, sinó acabar emportant-se un triomf molt contundent que continua fent créixer en confiança a un equip que arribarà amb bones sensacions a la cita definitiva enfront de RC Celta Zorka (20h, diumenge, Fonteta). València Basket a més, va tancar el partit amb l’equip que va aconseguir la permanència en Lliga Femenina 2.