Remuntada incompleta a Badalona (77-75)

29/04/2018

Valencia Basket ha vist tallada la seua bona ratxa de resultats en la pista d'un dels equips més en forma del campionat, el Divina Seguros Joventut, per un resultat de 77-75. L'equip taronja va anar a remolc des del final del segon quart i va apretar les dents per a acostar-se a un punt en la recta final. Però dos triples de Ventura i l'encert des del tir lliure van deixar el triomf a Badalona. Green amb 19 punts i les dobles figures de Dubljevic (11-11) van ser el més destacat pel costat valencià en l’encontre. Malgrat la derrota, l'equip taronja ha assegurat matemàticament la seua presència en el Playoff de la Liga Endesa per 12ª temporada consecutiva a quatre jornades del final.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. El base belga va anotar la primera cistella del partit i malgrat un altre encert de Abalde, dos triples de Laprovittola i Gielo van posar per damunt a l'equip local. Un triple des de la cantonada de Rafa Martínez i un tir trepitjant la línia d'Aaron Doornekamp li van donar la volta al marcador amb el 8-9. Un altre triple del capi taronja va contindre els punts de Conger per a arribar amb empat a 12 a la meitat del primer acte i el va pujar a la cinquena posició en l'històric de triples de la Liga Endesa, superant a Raúl Pérez. Un palmeig de Van Rossom i un encert des de la mitja distància de Will Thomas, juntament amb un fade-away de Doornekamp van donar una lleugera renda a l'equip taronja (13-18 min.9), i encara que Dimitrijevic i Jordan van retallar, un triple de Sastre ho deixava amb 17-21 al final de la primera cambra.

Un ganxo de Dubljevic i una safata en transició de Will Thomas mantenien l'avantatge taronja malgrat els encerts dels exteriors de la Penya. Green i Sastre en carrera castigaven els errors verd-i-negres, encara que López-Arostegui mantenia a tres als seus a cinc minuts del descans (26-29). Un triple de Kulvietis va empatar el partit, encara que Green i Doornekamp van tornar a estirar l'avantatge visitant. Richard i un 3+1 de Conger li van donar la volta al marcador, l'equip taronja no va trobar l’anella en les següents accions i altres cinc punts de Conger i Richard manaven el partit al descans amb 41-33.

Després de l'intermedi, Valencia Basket va millorar en defensa però no va trobar el cèrcol en diverses ocasions i Gielo va estirar la renda local a deu punts. Un triple de Van Rossom va tallar el parcial en contra, Vidorreta va ajuntar als tres interiors dels quals disposa en pista amb Doornekamp en rol d’aler i Dubljevic va posar amb un ganxo el 43-38. Ventura va ficar el triple, Dubljevic es va fabricar la cistella i un mat de Sastre en transició va acostar a quatre al quadre valencià abans de dos mats brutals de Conger. L’aler nord-americà corria cada vegada que un triple taronja no entrava i va tornar a pujar a deu la renda local abans d'un triple de Van Rossom per al 52-45. Un triple de Doornekamp no retallava el desavantatge taronja pels punts de Gielo i López Arostegui pel que s'arribaria amb 59-49 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb una cistella de Green i un parell de bones defenses de l'equip taronja, però els tirs exteriors no entraven i el desavantatge seguia fixat en deu amb dos minuts menys per disputar. Abalde i Green van anotar de dos, Laprovittola només va poder respondre a la primera d'elles i un 2+1 de Thomas posava el 63-58 a sis i mig per a acabar. Abalde va fallar el tir que haguera apretat més el marcador i Birgander es va penjar en l'altre costat. Green va encistellar des de la mitja distància i Dubljevic es va fabricar el ganxo per a acostar a tres a l'equip taronja. Conger va assumir la responsabilitat però no va encertar, i una jugada personal de Will Thomas va posar el 65-64 a tres minuts del final. Birgander va anotar a taula, Thomas va fallar el triple i Ventura sí ho va ficar per a entrar amb sis d'avantatge als últims dos minuts. Dubljevic no va aprofitar els tirs lliures i després d'una bona defensa, el triple de Abalde es va eixir de dins, encara que el rebot va afavorir al quadre taronja, que va anotar de dos de la mà de Green. Ventura va ficar un altre triple per a posar el 73-67 amb 47 segons. Green va ficar el triple ràpid, Laprovittola va fallar però el rebot en atac de Conger li va donar una bola extra a la Penya i dos tirs lliures a Kulvietis, que no va fallar. Green va traure falta de tres tirs i els va anotar, va haver-hi falta ràpida sobre Laprovittola que tampoc va fallar. Dubljevic va assegurar els punts, però Laprovittola va esquivar els intents de fer-li falta i el temps es va consumir amb un triomf del Divina Seguros Joventut per 77-75.