Els equips de València Basket, “Campeones del Reciclaje”

28/05/2018

Ecoembes i València Basket Club, amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural van entregar ahir en L´Alqueria del Basket els trofeus als equips guanyadors del primer torneig “Campeones del Reciclaje”. Els equips alevins femení i masculí de València Basket han sigut els guanyadors d'este torneig en què han participat nou equips de les categories alevins masculí i femení d'Alacant, Castelló i València en les tres jornades en què s'ha desenvolupat esta competició.

 

L'objectiu d'este torneig, que ha inclòs en cada de les seues fases eliminatòries xarrades de conscienciació, ha sigut traslladar els nostres jóvens esportistes el benefici del reciclatge per al medi ambient, incidint concretament, en la separació correcta dels residus d'envasos i el funcionament de l'economia circular per a frenar el canvi climàtic.

 

En este projecte el València Basket es convertix en partner mediambiental únic per la seua capacitat d'influència i prescripció tant per als jugadors i jugadores de les divisions inferiors, com per a seguidors, aficionats i globalment per a la societat valenciana.

 

El torneig es va iniciar el passat 13 de maig i en ell han participat el València BC, Sp Pascual, CB Aldaia, Villareal, Borriana i CV Castelló, així com Dénia, Banyeres i Benidorm, que se n'han anat enfrontat en les dos primeres jornades fins a arribar a esta gran final en l’Alqueria del Basket.

Esta acció s'emmarca dins del Pla de Comunicació i Conscienciació que Ecoembes desenrotlla tots els anys a la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural.


Sobre Ecoembes

Ecoembes (www.ecoembes.com) és l'entitat sense ànim de lucre que gestiona la recuperació i el reciclatge dels envasos de plàstic, les llandes i els briks (contenidor groc) i els envasos de cartó i paper (contenidor blau) en tota Espanya. En 2016, es van reciclar més de 1,3 milions de tones d'envasos lleugers i envasos de cartó i paper en tot el territori nacional, aconseguint una taxa de reciclatge de 76%. Gràcies a este percentatge, es van obtindre nombrosos beneficis ambientals, com evitar l'emissió d'1 milió de tones de CO2 a l'atmosfera o estalviar 7 milions de MWh, és a dir, l'equivalent al consum elèctric anual de més de 700.000 llars espanyols. Així mateix, es van estalviar 20,1 milions de metres cúbics d'aigua.


TAGS: