La defensa taronja colpeja primer per al 1-0 (71-56)

28/05/2018

Valencia Basket va sellegar el primer punt de l’eliminatòria de quarts deixant el seu rival en 56 punts amb una bona defensa i amb una recta final on destacaren Sastre y Van Rossom.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Báez i Eriksson van ficar les primeres cistelles del partit i un triple en arribada de Mekel donava un avantatge de 0-7 a l'equip canari que va tallar Van Rossom amb un triple. El base belga va donar rèplica a la cistella de Rabaseda, un triple de San Emeterio va acostar a l'equip taronja i un altre de Van Rossom va posar per damunt al Valencia Basket al pas per la meitat del primer quart (11-9). Dubljevic i San Emeterio van allargar el parcial i un ganxo de Buva ho va pujar fins a un 13-0 abans de la cistella de Radicevic. Dos triples de Doornekamp, el segon des de més enllà de la línia del centre del camp, deixava el marcador en 22-11 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple des de la cantonada de Abalde, i malgrat els punts de Balvin, Buva replicava en l'altre costat per a mantindre els catorze d'avantatge. Amb l'entrada d'Albert Oliver, Herbalife Gran Canària va millorar i Aguilar va activar l'ofensiva de l'equip canari amb sis punts seguits, la qual cosa va portar a Vidorreta a parar el partit amb 27-19. Báez, Oliver i una transició de Paulí van acostar a dos a l'equip canari abans d'un triple de Rafa Martínez que tallava el parcial en contra. Dues cistelles seguides de Pasecniks van posar el 30-29 i malgrat el tir lliure de San Emeterio, el letó va empatar el partit. Dubljevic va encistellar baix l’anella, Eriksson des del tir lliure i un triple de Báez va posar per damunt al Herbalife Gran Canària, que va arribar manant al descans per 35-36.

En un començament de defenses fortes, Mekel va obrir la segona meitat amb dues cistelles seguides i Sastre amb un triple des de la cantonada. Un triple de Will Thomas des de l'altre costat tornava a posar per damunt a l'equip taronja. Un fade-away i un mat del propi ala-pivot del Valencia Basket per a encadenar set punts seguits donaven un poc d'oxigen al pas per la meitat del tercer acte (46-40). L'equip taronja va apretar les dents per a tancar el seu cèrcol en les següents accions, però no va trobar l’anella per a incrementar el seu avantatge i Paulí va anotar un des de la personal. Vives es va fabricar la cistella en penetració i Eriksson va convertir des de la mitja distància per al 48-43. Hlinason va entrar en pista i va encistellar a taula després de passada de Vives i després va tallar una pilota encara que l'equip taronja no va poder traure res en clar i es va arribar amb 50-43 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Vives i una anella passada de Abalde donaven deu punts d'avantatge a l'equip taronja encara que Eriksson va convertir un triple impossible per a agarrar als seus al partit. Sastre va clavar el triple després d'una bona circulació de pilota i després d'una bona defensa, Van Rossom va anotar un altre triple per a posar el 61-48 amb un poc més de sis minuts per jugar. Un ganxo de Dubljevic va posar una màxima de quinze punts però Herbalife Gran Canària no volia soltar-se del partit i Mekel va ficar un triple per a retallar i Paulí va ficar un altre per a posar a nou als grocs amb quatre per jugar. Després d'una bona defensa i amb un poc de fortuna del nostre costat, Sastre es va fabricar la safata per al 65-54 encara que Eriksson va traure personal i va ficar els lliures. Van Rossom va ficar el triple malgrat el canvi defensiu de l'equip de Casimiro i després d'una altra bona defensa, el propi base belga va ficar un altre triple per a acabar de matar el partit. Els esforços a la desesperada del Herbalife Gran Canària per a anotar ràpid no van funcionar i el primer punt de l'eliminatòria es va quedar a València per un marcador final de 71-56.