La Fonteta decidirà el bitllet a semifinals (97-70)

31/05/2018

El tercer partit de quarts de final que es jugarà en la Fonteta el divendres 1 de juny a les 22:00 hores decidirà què equip accedeix a les semifinals de la Lliga Endesa després del triomf del Herbalife Gran Canària en el segon partit de la sèrie per 97-70. Després d'una primera cambra igualada, l'equip groc es va marxar en el marcador en el segon quart i no va permetre cap acostament visitant liderats per un gran Xavi Rabaseda, per a acabar engrandint la ferida en el parcial final. Van Rossom i Dubljevic, amb 11 punts cadascun, van anar els més destacats en l'equip taronja

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un triple de Will Thomas va ser la primera cistella taronja de la nit encara que Báez posava per davant als seus en els primers compassos. Dubljevic i San Emeterio replicaven el bon inici anotador dels grocs i un triple de Sastre va posar el 6-10 després dels tres primers minuts de joc. Rabaseda no permetia desenganxar-se al quadre taronja amb set punts seguits per a posar per damunt al Herbalife Gran Canaria, encara que Van Rossom amb un triple ho empataria a 13 al pas per la meitat del primer acte. Els centímetres de Balvin van fer mal en les següents accions però un triple del capità mantenia un punt per damunt a l'equip taronja al pas pel minut 7. Balvin aconseguint segones opcions i un triple de Eriksson van posar per davant a l'equip groc i des del tir lliure Valencia Basket no va poder recuperar, encara que sí tornar a acostar-se a un amb un triple de Rafa Martínez per a arribar amb 22-21 al final del primer quart.

Hlinason baix l’anella va inaugurar el marcador del segon quart i Paulí va tallar el parcial taronja en 0-6. Aguilar i Eriksson van tornar a estirar l'avantatge local i Pasecniks baix l’anella va posar el 31-23. Erick Green va tallar el parcial amb un encert des de la mitja distància però el quadre canari va elevar la seua renda a nou des del tir lliure. Després d'un intercanvi d'errors i de faltes en atac, un triple de Van Rossom va posar el 34-28 abans de que li assenyalaren la tercera falta personal a Bojan Dubljevic. Un ganxo de Buva i un tir lliure de Green van acostar a cinc a l'equip taronja però Herbalife Gran Canaria protegia el seu avantatge des del tir lliure i amb un triple de Rabaseda l'augmentava de nou a deu. Una safata de Van Rossom va trobar la resposta d'un triple de Báez i un palmeig de Paulí que manaven el partit al descans amb 46-33.

Rabaseda i Abalde van intercanviar colps en els primers atacs de la segona meitat i un triple de Van Rossom va acostar a deu a Valencia Basket. Xavi Rabaseda seguia tirant dels seus en atac i un nou triple, en este cas de Dubljevic, trobava la resposta d'un altre encert llunyà d'un Rabaseda deslligat. Un triple d'Oliver va posar el 56-42 però Dubljevic li va contestar amb un altre. El propi Oliver i Mekel van disparar la renda canària a quinze punts, però Valencia Basket es negava a soltar-se del partit a través de l'encert des del triple. No obstant açò, Herbalife Gran Canaria seguia trobant el cèrcol amb segones opcions i no veia reduir-se la seua renda mentre seguien caent els minuts. Fins i tot la va augmentar fins al 66-50 amb un triple de Mekel. Cinc punts seguits de San Emeterio van trobar la resposta de altres tants de Paulí per a arribar amb 72-57 amb deu minuts per jugar.

Eriksson i Thomas van intercanviar triples per a començar l'últim acte en un inici d'encert pels dos costats que afavoria a l'equip amb avantatge. Quan els tirs oberts de Valencia Basket van deixar d'entrar i amb Balvin i Aguilar aprofitant el que generava Mekel, Herbalife Gran Canaria va superar a la vintena d'avantatge. Amb els dos equips amb la ment ja posada en el tercer partit de la sèrie, Pasecniks es va fer gran davant Hlinason i un triple d'Aguilar va disparar la renda local. Els últims minuts només van servir perquè l'islandès Hlinason agafara un poc de protagonisme ofensiu i per a deixar el marcador final en 97-70.