Cruel final a una dura temporada (89-92)

02/06/2018

València Basket cau en el tercer partit de quarts de final davant d'Herbalife Gran Canària en un partit que dòmino en la segona part i que va estar molt prop de guanyar abans de la pròrroga. La derrota significa la no classificació per a la pròxima Turkish Airlines Euroleague.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Després d'un inici de bones defenses, Dubi va ficar la primera cistella del partit i San Emeterio des del tir lliure mantenia per damunt a l'equip taronja malgrat que Fischer i Radicevic van activar l'ofensiva canària. Van Rossom va anotar però un triple d'Oliver va empatar el partit a 7 al pas pel minut 4. Will Thomas va encistellar baix l’anella per dues vegades per a mantindre per damunt a l'equip taronja però Herbalife Gran Canària contestava en l'altre cèrcol i malgrat la cistella de San Emeterio, un triple de Eriksson va donar el primer avantatge als visitants (13-14 min.7). Balvin i Paulí van estirar la renda groga i Joan Sastre es va relliscar i es va danyar l'esquena en una transició, la qual cosa li va obligar a deixar el partit en eixe moment. Vives des del tir lliure va tallar el parcial en contra però Balvin es va tornar a penjar per a deixar el marcador en 14-20 al final del primer quart.

Dubljevic va ficar la primera del segon acte però encara que va defensar bé en les primeres accions, li va faltar encert i Eriksson va convertir un triple. Green va trobar eixe encert des de la mitja distància però Paulí va ficar un triple sobre la botzina de possessió per al 18-26. Dubljevic es fabricava els punts baix l’anella, però Balvin li contestava en l'altre costat. Green va clavar el triple i Will Thomas va aconseguir el mat en transició per a posar a tres a l'equip taronja. San Emeterio va respondre als tirs lliures de Paulí i després va encistellar baix l’anella, la qual cosa unida a un mat de Will Thomas després de rebot ofensiu donava la volta al marcador amb el 31-30. Rabaseda va ficar el triple des de la cantonada però San Emeterio va traure la falta de tirs i encara que Seeley es va penjar, Van Rossom va tornar a la línia de personal per a tornar a posar a un al quadre local i va ficar el triple per a tornar a posar-ho per davant. Oliver va convertir un altre triple per a manar el partit al descans amb 37-38.

Balvin va ficar la primera cistella de la segona meitat però Van Rossom va convertir des del tir lliure i va clavar un triple des de la cantonada per a tornar a posar per damunt a l'equip taronja. San Emeterio va respondre a Mekel però Eriksson va clavar el triple per a posar el 44-45. Rafa Martínez va encertar des de la mitja distància i Dubljevic la va ficar a taula però Baéz no deixava que la renda local pujara. San Emeterio va anotar en transició després de robatori, el mateix que va fer Rabaseda. Però el Sant va insistir amb una altra safata marca de la casa per al 52-49 encara que Oliver amb un triple va tornar a posar per damunt als visitants. Doornekamp li va replicar amb un altre triple però Oliver ho empatava de nou des del tir lliure. Dues segones opcions aconseguides per Abalde mantenien per damunt al Valencia Basket i un triple des de la cantonada de Doornekamp ho deixava amb 60-55 amb deu minuts per jugar.

Abalde va ficar la primera de l'últim acte després de dues faltes a Dubljevic i un triple de Doornekamp va posar la desena d'avantatge per a l'equip taronja i va portar a Casimiro a parar el partit amb 65-55 a nou minuts del final. Radicevic va tallar el parcial en contra i Pasecniks va ficar un des del tir lliure però Abalde va anotar el triple després d'una jugada personal. Radicevic agarrava als seus al partit, Will va anotar un des de la personal i l'equip taronja va tancar el seu cèrcol en les següents accions, però no va poder augmentar la renda de nou amb la qual es va arribar a cinc minuts del final (69-60). Vives ho va pujar a deu des del tir lliure però Báez va aconseguir un 2+1 i Paulí va posar el 70-64 des del tir lliure. Dubljevic va anotar ràpid després de depassar la pressió canària i Mekel li va respondre amb una acció individual, el tir de San Emeterio es va eixir i Balvin es va penjar per al 72-68 a dos minuts i mig del final. Dubljevic va traure personal i va anotar un dels tirs lliures i un triple de Eriksson va posar a dos al Herbalife a dos minuts del final. Valencia Basket va defensar la següent acció, Green va robar la pilota i va traure falta personal però es va lesionar en rebre la personal, per la qual cosa els tirs lliures van ser per al capità Rafa Martínez, que va ficar els dos. Mekel va traure la falta de Dubljevic i també va ficar els dos. En la següent acció, Van Rossom va clavar un triple i Mekel va encistellar en una acció individual. 78-75 amb 35 segons per jugar i bola taronja. Van Rossom va pastar la pilota i Dubljevic després de rebot ofensiu va ficar un ganxo que posava cinc a dalt a l'equip local. Eriksson va clavar un triple impossible i en l'intercanvi de tirs lliures, Mekel va estar molt segur i va empatar amb dos tirs lliures en la falta sobre el seu llançament final per a manar el partit a la pròrroga amb empat a 81.

Les primeres accions del temps extra van ser fallades fins a un tir lliure de Will Thomas i altres dos llançaments des de la personal de San Emeterio. Rabaseda va anotar baix l’anella i després un triple per a posar dos per damunt als seus a dos minuts del final. Una increïble cistella amb falta sobre San Emeterio posava una altra vegada a dalt al Valencia Basket i Mekel cometia falta en atac sobre Rafa Martínez. San Emeterio no va anotar i Eriksson va ficar el triple per al 87-89 ja ficats en últim minut. El triple de San Emeterio no va entrar, Mekel va rebre falta ràpida i va ficar només el segon. Van Rossom es va penjar per a posar a un al Valencia Basket amb 10 segons per a acabar la pròrroga. Va haver-hi falta ràpida sobre Oliver, que no va perdonar i va clavar els dos. Valencia Basket va tindre pilota per a forçar la pròrroga però cap dels dos tirs va entrar i la victòria va ser per al Herbalife per 89-92.