Marin Sedlacek: “Els jugadors de València Basket tenen molt potencial”

13/07/2018

El major campus de tir del continent ha acabat hui en l’Alqueria del Basket 27 hores d'entrenaments i 3000 tirs a cistella després. Les sensacions en la casa del bàsquet europeu de formació no podrien ser millors. El seu director, Marin Sedlacek dóna fe d'això.

 

Tota una eminència en el bàsquet de formació tant europeu com americà, ha supervisat el treball realitzat des del començament. “És molt important realitzar este tipus de treball a estes altures de l'any, ajuda molt de cara a l'inici de la temporada. El teu cos està preparat pel treball físic i et mantens en contacte amb el baló, la qual cosa és molt bo. Tot el món hauria de fer este tipus de treball” deia.

 

L'objectiu per a ell està clar. “Intentem que aprenguen a saber per què anoten quan ho fan, i el més important, que sàpien per què fallen quan no ho fan. Ací la responsabilitat residix en la intel·ligència de cada jugador, a partir d'ací és com aconseguiran ser millors tiradors” explica.

 

Sedlacek ha acabat molt content amb l'experiència a València. “És un somni per a tot el món tindre este tipus d'instal·lacions. En la majoria de països els xiquets juguen fora, inclús a l'estiu. Crec que açò és una inspiració. En el futur molts jugadors vindran per a tindre una oportunitat de poder participar” augurava.

 

El nivell mostrat pels jugadors de València Basket que han participat també ha sigut d'allò més positiu. “Tenen molt potencial. Estic gratament sorprés. Crec que puc dir que diversos d'ells milloraran molt en el futur, encara que per a això hi ha un llarg creixement per davant, perquè tirar no és un esprint, és una marató. El bàsquet és una marató que no acaba mai” deia.

 

Andreu Casadevall, coordinador de planter masculí, valora molt positivament la setmana. “Este és un treball específic i analític de tir, no és com altres acadèmies que toquen tot un poc. L’Alqueria és la casa del bàsquet europeu i portar esdeveniments d'este nivell enriquixen i la fan encara més gran. No tindria sentit que tinguérem esta instal·lació si no la dotàrem de contingut important per a continuar creixent en el món del bàsquet” exposava.

 

Un programa específic únic que han pogut disfrutar fins a 72 jugadors i jugadors de fins a 7 nacionalitats distintes en la major instal·lació de bàsquet d'Europa.

 


TAGS: