El Trofeu Larry O'Brien serà exposat en L'Alqueria del Basket

23/07/2018

La National Basketball Association (NBA) ha anunciat que el Larry O'Brien Trophy de campió de la competició visitarà Madrid, Barcelona i València entre els dies 25 de juliol i 3 d'agost. Durant la seua estada en el país s'habilitaran distints moments d'exhibició pública perquè tots els fans del país puguen conéixer el trofeu de campió de la NBA.

 

En la seua estada a València el Trofeu estarà exposat en L’Alqueria del Basket, de manera que tots els interessats podran vore-ho en la major instal·lació de bàsquet base del continent. El calendari que seguix el trofeu és el següent:

 

MADRID:

25 de Julio Telefónica FlagShip Store (Gran Via 28) de 10am a 9pm

 

BARCELONA:

28 i 29 de Julio NBA Café Barcelona (Les Rambles 120) de 12.30pm a 11pm

 

VALÈNCIA

2 d'Agost: L'Alqueria del Basket (Carrer del Bomber Ramon Duart, s/n) de 12pm a 8pm

 

A més, s'organitzaran sessions exclusives per a membres del NBA Fan Club. Més informació en: http://nbafanclub.es/eventos/trophytour. El NBA Fan Club de NBA Spain és la iniciativa de fidelització d'aficionats de NBA Spain pionera a Europa.

 

Larry O'Brien Trophy

El trofeu Larry O'Brien es concedix al guanyador de les Finals de la NBA. El trofeu va ser dissenyat per Tiffany & Co. i presentat en societat el 16 de maig de 1977. De 1977 a 1984 va tindre la denominació de World Championship Trophy. Va ser anomenat en honor a Larry O'Brien (tercer comissionat de la NBA 1975-1984) quan el comissionat David Stern va arribar al càrrec en 1984.

 

El trofeu Larry O’Brien va reemplaçar al trofeu Walter A. Brown, que va passar de campió a campió (semblant a la Stanley Cup) . Brown, un dels fundadors de la NBA, era el propietari dels Boston Celtics.

 

El trofeu mesura 62,2 cm d'alt (24,5 polzades) i pes 7,2kg (16 lliures). Representa una pilota de bàsquet en moviment sobre un segment de cércol i cistella. La pilota de bàsquet representada en el trofeu té la grandària reglamentària de 22,8 cm (9 polzades) de diàmetre. El trofeu està completament fet a mà en plata de llei i, posteriorment, encastat en or de 24 quirats. Cada any, dos artesans altament qualificats de Tiffany & Co. - un filador i un argenter en el taller de Parsippany en N.J. - treballen durant aproximadament 80 hores en el trofeu.

 

Després del partit final de les Finals de la NBA el trofeu es concedix al propietari (s) de l'equip guanyador així com als components de la plantilla. Posteriorment el trofeu torna als tallers de Tiffany on els artesans graven el trofeu amb el nom de l'equip guanyador i el restauren a la seua condició original.

 

Els Portland Trail Blazers van ser els primers guanyadors del nou trofeu després de la temporada 1976-77. Els Angeles Lakers disposen de 10 trofeus Larry O’Brien, els Chicago Bulls, sis, Boston Celtics i San Antonio Spurs, quatre, Detroit Pistons, Miami Heat i Golden State Warriors, tres; Houston Rockets, dos; Dallas Mavericks, Philadelphia 76ers, Portland Trail Blazers, Seattle SuperSonics, Washington Wizards (llavors Bullets) i Cleveland Cavaliers, un.


TAGS: