Bon estiu per als internacionals espanyols de L’Alqueria del Basket

26/08/2018

La medalla de bronze aconseguida ahir dissabte per Irene Garí com a delegada de la Selecció Espanyola U16F en l'Europeu suposa el tancament d'un estiu en el qual els representants de L’Alqueria del Basket s'han penjat tres metalls en els campionats d'Europa de seleccions, va haver-hi color taronja en l'equip campió masculí del primer torneig BAM L’Alqueria del Basket i els més joves van començar a treballar en l'òrbita de l'equip nacional.

Ferrando, Segura i Garí, medallistes

El primer metall de l'estiu va ser la medalla de plata que es va penjar l'escorta Lorena Segura el 12 d'agost, després de perdre l'equip nacional U18 femení la final de l'Europeu davant Alemanya per un marcador de 54-67. En el campionat, jugat en Udine, el combinat junior femení va guanyar amb èpica per un punt a Bèlgica en quarts de final i va remuntar per a deixar en el camí a Hongria en les semifinals. Lorena va anotar cinc punts en la final i els seus nombres van ser de 3,3 punts i 1 rebot per partit.

La següent medalla de l'estiu, de nou una plata, se la penjaria sis dies després el base Guillem Ferrando en el Campionat d'Europa disputat en Novi Sad entre el 10 i el 18 d'agost. L'equip nacional va deixar en el camí a Grècia en quarts de final i en semifinals a Turquia per a mesurar-se en la final a Croàcia. En un partit igualat, el MVP Prkacin va decantar la balança per als balcànics que es van portar el títol per 71-70. Guillem va tindre una presència important al llarg del torneig, amb una mitjana de 15 minuts per partit, en els quals va promitjar 3 punts, 2,1 rebots i 0,8 robatoris per a 3,4 crèdits de valoració

La tercera i última de les medalles va arribar en la competició que tancava l'estiu dels internacionals espanyols de L’Alqueria del Basket. La jugadora del primer equip femení Irene Garí va formar part del cos tècnic de la selecció femenina sub-16 que ahir va guanyar la medalla de bronze en l'Europeu disputat a Lituània. Després d'arrasar a Bèlgica en huitens i a Polònia en quarts, l'equip nacional cadet femení va perdre davant Itàlia en semifinals i es va refer guanyant el partit pel tercer lloc a Turquia (47-64).

Important presència taronja en les inferiors d'Espanya

La major de les categories de formació, la selecció U22, va tindre una gran presència taronja en la concentració que va realitzar a Guadalajara del 23 al 30 de juny. El nostre entrenador Jaume Ponsarnau com a seleccionador, el base Sergi García, el delegat Alfonso Castilla i el fisioterapeuta Jordan Sospedra van formar part d'eixa concentració.

Josep Puerto va ser convocat per la selecció espanyola U20 i va tindre un destacat paper en l'Europeu jugat en Chemnitz amb unes mitjanes de 9,4 punts i 4,7 rebots per a un equip sub-20 que va acabar en la setena posició del campionat d'Europa. La selecció U18M només va perdre un encontre en l'Europeu de Letònia, però va ser el de huitens de final davant Montenegro, per la qual cosa el seu bon rendiment en resultats només li va valdre per a acabar en la novena posició. En el cos tècnic del seleccionador Joaquín Prado, doble presència de professionals de L’Alqueria del Basket: l'entrenador ajudant Xavi Albert i el preparador físic Julio Galcerán.

Encara que este estiu no tenia competició, la selecció U17M es va concentrar del 22 al 29 de juny a Palma de Mallorca i fins i tot va jugar un torneig de preparació en el qual també estava l'U16M. El taronja Marc García, amb els colors de la sub-17, s'enfrontaria contra Guillem Ferrando en eixe torneig, amb triomf de l'equip del segon. La Selecció U15 Femenina es va concentrar en Íscar per a preparar el Torneig de l'Amistat que es va jugar a Niça amb dues jugadores del Valencia Basket en la convocatòria: la base Gala Camarena i l’aler Bárbara Cuxart. I es van portar el trofeu després de guanyar amb rotunditat a Grècia i Itàlia i per 71-62 en la pròrroga a l'amfitriona França en este torneig que és el pas anterior a l'inici de les competicions oficials de FIBA.

Les Seleccions Espanyoles sub-14 es van concentrar durant quatre dies en L’Alqueria del Basket i després es van dividir en dos equips diferents, participant tots dos en el primer torneig BAM L’Alqueria del Basket, jugat en la seua versió masculina entre el 9 i l'11 d'agost i en la femenina entre el 16 i el 18 d'agost. El jugador del Valencia Basket Hugo Baeza va formar part de la plantilla guanyadora del torneig masculí, l'equip d'Espanya Blanc.

Per a acabar, els nostres internacionals més xicotets, els jugadors i jugadores sub-13 i sub-12, van ser convocats dins de l'Operació Talent 2018. Els nostres jugadors Alejandro Codoñer, Pablo Navarro, Adrián Salvador i Lucas Marí van ser cridats per a una concentració de quatre dies a Guadalajara. Les xiques Inés Monteagudo, Lucía Navarro i Daniela Císcar, a més de la jugadora U12 Anna Teresa Sáiz van ser convocades per a quatre dies d'entrenaments en Íscar. I la nostra entrenadora Laura Cucarella va estar treballant en el cos tècnic de la seleccionadora Elena Lahoz en la concentració femenina. En tots dos casos, entre el 29 de juliol i l'1 d'agost.