Van Rossom: “Les sensacions de l'equip són molt bones, mantindre tants jugadors facilita les coses”

05/09/2018

El base de Valencia Basket Sam Van Rossom fa un repàs del que portem de pretemporada i assenyala que l'equip “ha començat amb bones sensacions, estem treballant bé. Vam vore en el primer amistós que ens trobem bé en la pista. Ara cal seguir treballant, seguir millorant coses”

 

El director de joc belga no dubta a assenyalar que “tindre onze jugadors que ja estaven la passada temporada facilita la faceta de conèixer-nos l'u a l'altre. Tenim una certa continuïtat, fins i tot amb Jaume com a entrenador, al que ja coneixem durant dos anys. I açò ajuda per a conèixer-nos millor, tot el procés d'aprendre les coses noves va un poc més ràpid”

 

A açò cal sumar-li que, segons declara Sam, els tres fitxatges s'estan adaptant ràpid: “Els nous jugadors han entrat molt bé en l'equip, crec que ens aportaran moltes coses, cadascun en el seu aspecte. Crec que són molt bons jugadors, també molt bones persones. A Matt i Louis els coneixem ara un poc més de dues setmanes i encaixen molt bé en el grup. I açò també és important”

 

A nivell individual, Van Rossom reconeix que “físicament em trobe molt bé, a l'estiu descansant un poc. I després treballant en pla individual per a intentar arribar ací tan bé com siga possible. Em trobe bé en totes les facetes. Amb un estiu sense competició m'he anat de viatge, he pogut desconnectar un poc de tot i la veritat és que m'ha vingut bé”

 

La que comença el dia 28 en la pista de l'Unicaja serà la sexta temporada de Sam Van Rossom a Valencia Basket. Una xifra que li iguala amb dos estrangers mítics de la història de l'entitat com Brad Branson i Serhiy Lishchuk. I que només li posa per darrere d'un jugador amb el qual comparteix vestidor com Bojan Dubljevic. Un compromís amb uns colors d'un jugador nascut fora d'Espanya cada vegada menys habitual en el bàsquet modern. Una cosa que Sam no podia ni imaginar quan en 2013 va arribar procedent de Saragossa: “El dia que vaig arribar ací no podia ni pensar que anava a seguir tants anys en el Club. Voler sí, però has d'arribar a este punt i estic orgullós de les coses que hem aconseguit mentre he estat ací. I espere que podem afegir algun trofeu més per al Club en els dos anys que em queden ací”

 

Van Rossom reconeix que el vestidor té ganes de millorar la seua última temporada: “Tots sabem un poc el que va passar l'any passat. Hem tingut molta mala sort, moltes lesions. Mai vam poder vore la cara real de l'equip de l'any passat, perquè mai hem estat tots i va ser un any molt dur per a tots. Així que tenim moltes ganes d'oblidar l’any passat i de fer les coses millor esta temporada”

 

Preguntat sobre les diferències de tindre a Jaume Ponsarnau com a primer entrenador després de dues temporades com a ajudant, el base belga comenta que “ser primer o segon sempre és un poc diferent. Moltes vegades el segon entrenador està un poc més prop dels jugadors, però jo crec que Jaume és un poc diferent en este aspecte. És un entrenador que és molt humà, que parla molt amb els seus jugadors i ell també es preocupa de que ens sentim bé en l'àmbit personal. La cosa va bastant bé”

 

El segon amistós de la pretemporada ja trau el cap en l'horitzó, programat per al dissabte 8 davant Movistar Estudiantes a Inca. Van Rossom deixa clar que “tenim moltes ganes de competir. Estem entrenant bé però un partit sempre és més divertit que un entrenament. Hem d'aprofitar estos partits per a seguir millorant les coses que estem entrenant o intentar fer les coses noves que estem entrenant. Ara mateix, els resultats no són el més important sinó vore l'evolució de l'equip, com anem millorant coses, com ens anem trobant millor en la pista per a estar el més preparats possible per a l'inici de la temporada”.


TAGS: