Tercera victòria de la pretemporada davant Baxi Manresa (77-61)

15/09/2018

Valencia Basket va sumar la seua tercera victòria de la pretemporada en imposar-se al Baxi Manresa (77-61) en el seu primer partit del Circuit de Pretemporada d'Oviedo. Després d'una primera part igualada, l'equip taronja es va desenganxar en el tercer quart des de la defensa amb un parcial de 13-1 i va tallar l'intent de reacció manresana. Mike Tobey va tornar a ser el millor de l'equip valencià amb 21 punts i 5 rebots, ben acompanyat pels 11 punts de Abalde i els 12 de Matt Thomas.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Mike Tobey. Dos triples seguits de Matt Thomas i Doornekamp van obrir el marcador en el Palacio de los Deportes d'Oviedo i malgrat el temps mort de Peñarroya, un altre triple del canadenc va signar un parcial d'eixida de 9-0. Ryan Toolson assumia per complet la faceta ofensiva de l'equip català i quan va trobar el suport de Vene va reduir la renda taronja a cinc punts. No obstant açò, un triple de Sam Van Rossom posava el 15-7 al pas per la meitat del primer quart. Vene va tornar a ficar de tres i malgrat que San Emeterio, superats els seus problemes en el genoll, encistellava baix l’anella, el tercer triple seguit del estoni del Baxi Manresa els acostava a quatre. Labeyrie va ficar pel cèrcol una pilota penjada però Gintvainis va anotar cinc punts seguits per a acostar encara més al Baxi Manresa i deixar el marcador en 19-18 al final del primer acte.

Guillem Jou va posar per davant als manresanos des del tir lliure, Thomas ho va empatar després de furtar la pilota i Lukovic va ficar el triple per a posar el 21-24. La volta al partit de Mike Tobey i San Emeterio va millorar l'ofensiva taronja però Sakho i Toolson s'encarregaven de mantindre als catalans per damunt (27-30 min.16). Mike Tobey des del tir lliure i un triple d'Alberto Abalde van tornar a posar per damunt a l'equip taronja encara que Pere Tomàs va tornar a canviar el sentit del marcador. Abalde va convertir trepitjant la línia de tres punts, però Renfroe la cistella per elevació i un tir lliure per a posar quatre a dalt als del Bages, encara que dos tirs lliures de Will Thomas posaven el 36-38 en arribar al descans.

Després del descans, Fernando San Emeterio es va quedar en el banc per precaució a causa de les molèsties que arrossega en el genoll esquerre. Una pilota penjada baixada per Labeyrie va ser la primera cistella de la segona meitat però una cistella de Mike Tobey i un triple de Josep Puerto tornaven a posar per damunt al Valencia Basket. Dos tirs lliures de Matt Thomas i una bona jugada col·lectiva que acabava amb un mat de Louis Labeyrie van portar a Peñarroya a parar el partit amb 47-39 al pas pel minut 25. Van Rossom va ampliar el parcial a un 13-1 abans de la cistella de Vene i Abalde des de lluny tornava a posar la desena d'avantatge (51-41). Cinc punts seguits de Pere Tomàs agarraven als del Bages, però Valencia Basket era parat en falta personal i Tobey i Abalde no desaprofitaven els tirs lliures. El jove Ion Galarza va saltar a pista per a estrenar-se amb el primer equip en pretemporada abans que s'arribara amb 55-46 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Vene va obrir l'últim quart, i Sakho va replicar a la cistella de Matt Thomas. Alberto Abalde es va penjar de l’anella després d'una bona circulació de pilota i Mike Tobey va culminar sota el cèrcol per a tornar a posar la desena d'avantatge abans que una antiesportiva sobre Guillem Vives acabara amb dos tirs lliures del base català i un mat de Tobey que disparaven l'avantatge taronja fins al 65-51 amb sis minuts per jugar. Un triple de Efambe demostrava que el quadre català no volia soltar-se definitivament del partit, però Tobey protegia l'avantatge taronja en els dos cèrcols amb un tap i cinc punts seguits per a posar el +16. Puerto va seguir sumant experiència davant el qual serà el seu nou públic i punts amb un altre triple en uns compassos finals de desencert general que van portar el partit a acabar amb un resultat final de 77-61.