Ple a Oviedo amb el triomf en la pròrroga davant Herbalife Gran Canària (108-102)

16/09/2018

Valencia Basket ha tancat la seua participació en el Circuit de Pretemporada Movistar amb un triomf davant el Herbalife Gran Canària per 108-102. Després de tres quarts igualats, l'equip taronja es va distanciar en l'inici de l'últim amb un parcial de 13-2 però el quadre canari es va refer i va forçar la pròrroga amb un triple de Hannah. En el temps extra, l'encert de Matt Thomas i Alberto Abalde van tancar el quart triomf de la pretemporada. La recta final de Abalde va ser clau en el triomf i el gallec va batre el rècord de valoració d'esta competició amb 37 crèdits. Abalde va anar també el màxim anotador amb 26 punts, ben acompanyat per Matt Thomas (22) i Labeyrie (20). A més de les absències dels tres internacionals i el lesionat de llarga durada Rafa Martínez, l'equip taronja va reservar per precaució a Fernando San Emeterio (molèsties genoll esquerre) i Antoine Diot (sobrecàrrega en els isquiotibials).

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Josep Puerto, Louis Labeyrie i Will Thomas. Un triple del base belga va ser la primera cistella del partit, encara que Pasecniks va posar per damunt a l'equip canari. Dos mats de Labeyrie contenien l'anotació de l'interior letó del Herbalife Gran Canària, que va ficar els huit primers punts del seu equip, i una acció individual de Matt Thomas el triple de Hannah per a arribar amb 9-11 a la meitat del primer acte. Evans i Diop van elevar a set la renda de l'equip groc i després del temps mort de Ponsarnau, un triple de Abalde es va vore replicat per un 2+0 d'Evans. Will Thomas va anotar des de la mitja distància, Evans va seguir fent mal amb accions individuals i Matt Thomas va clavar el triple per a entrar amb 17-20 als tres últims minuts del primer quart. Un triple de Abalde va equilibrar el partit i el jove Ion Galarza va entrar en la rotació davant la falta d'efectius en les posicions exteriors. Chris Evans es va fer gran en els dos costats del camp, Tobey es va carregar amb la seua segona personal i un fly baixat per Labeyrie ho deixava en 22-24 al final del primer quart.

Alberto Abalde i un triple de Labeyrie contestaven als punts de l'equip canari. Una pilota palmejada per l'ala-pivot francés de l'equip taronja empatava el partit i una cistella de Van Rossom i un poderós mat després de robatori de Labeyrie posaven el 33-29 a cinc minuts per al descans. Matt Thomas va ampliar el parcial a favor a un 11-0 abans del triple de Hannah i Tobey es va penjar del cèrcol després d'una bona acció col·lectiva. Josep Puerto va trobar el cèrcol després d'atacar-ho amb decisió, però els punts de Hannah, anotant onze seguits, tornaven a posar per damunt a l'equip groc (39-40 min.17). Pasecniks va ampliar a quatre la renda del seu equip, Matt Thomas des del tir lliure la va reduir, Fischer i Will Thomas van intercanviar colps i al descans es va arribar amb 44-46.

Matt Thomas va convertir la primera cistella taronja de la segona meitat encara que Diop i Pasecniks mantenien per damunt a l'equip groc. Abalde es va fabricar dues cistelles seguides però replicar al triple de Rabaseda i Tobey es va associar amb Labeyrie per a anotar baix l’anella. Van Rossom va respondre al triple d'Evans en un inici de tercer quart d'anotació fàcil i una safata en transició del belga va empatar el partit a 57 al pas pel minut 25. Un 2+0 de Will Thomas li va donar la volta al marcador i un triple des de la cantonada de Doornekamp va trobar la resposta d'un altre de Hannah. Dues cistelles seguides de Josep Puerto van posar el 66-62 però un 2+1 de Javier López mantenia la igualtat en el partit. Puerto va clavar el triple per al seu setè punt consecutiu i Hannah li va respondre amb un altre triple en l'altre costat per a arribar amb 69-68 a deu minuts del final.

Dues accions individuals de Matt Thomas van donar una xicoteta renda a l'equip taronja i una antiesportiva sobre Guillem Vives va suposar una jugada de quatre punts per a un parcial d'eixida de 8-0 que posava el 77-68 abans d'una cistella després de rebot ofensiu d'Evans. Un triple des de la cantonada de Matt Thomas i un alley-oop baixat per Tobey van posar per primera vegada la renda per sobre de la desena (82-70 min.34). Evans va dinamitzar l'atac del seu equip anotant o assistint a Fischer, però un 2+1 de Abalde mantenia l'avantatge taronja per sobre de la desena en entrar en els últims cinc minuts. Rabaseda i Evans s'esforçaven per agarrar a l'equip groc al partit i Pasecniks des del tir lliure posava el 87-80 amb menys de tres minuts per jugar. Després de diversos errors en els dos costats, la pressió de l'equip groc feia mal i Pasecniks posava als grocs a sis, però Labeyrie anotava un tir lliure per al 88-81. Després de dos robatoris de pilota, un per a cada costat, un triple de Hannah va posar a quatre al Herbalife Gran Canària però Vives no va perdonar des de la línia de personal per a protegir l'avantatge taronja en entrar en l'últim minut. Rabaseda va anotar la safata, i encara que Abalde es va deixar un tir lliure, la defensa taronja va provocar la pèrdua de l'equip canari. Però els grocs no havien dit la seua última paraula i després d'un tir anotat per Guillem Vives, Evans va anotar els seus dos tirs i Rabaseda es va penjar després de robatori per a posar el 92-90. Els segons van córrer fins que va haver-hi falta sobre Abalde que només va aprofitar el segon dels seus tirs lliures per a posar tres a dalt a l'equip taronja amb set segons per jugar. El huitè triple de Hannah en el partit va empatar el partit a 93 amb 4,8 segons per jugar. Els àrbitres no van apreciar falta sobre la penetració de Van Rossom i el partit es va anar a un temps extra.

Labeyrie i Pasecniks van anotar una cistella per a cada costat i Matt Thomas no va perdonar des del tir lliure amb quatre encerts seguits per a donar un poc d'oxigen a l'equip taronja. Diop va palmejar dins del cèrcol amb un salt increïble però un triple i dos tirs lliures de Abalde posaven el 104-97 a 80 segons del final del temps extra. Un Abalde encès va replicar a la cistella d'Oliver i una falta de Hannah sobre el propi aler gallec li permetia augmentar la seua renda personal a 26 punts i donar-li el rècord de valoració de la història del Circuit de Pretemporada amb 37 crèdits. Després de la cistella d'Oliver, el partit va concloure amb un marcador final de 108-102.