Derrota a Màlaga per a començar la Liga Endesa (86-73)

28/09/2018

Valencia Basket va començar la Liga Endesa amb una derrota en la pista de l'Unicaja (86-73) en un encontre en el qual sempre va ser a remolc i es va vore per darrere clarament en el marcador des de la meitat del segon quart. L'encert d'Alberto Díaz i el desequilibri de Jaime Fernández van decantar la balança en un encontre en el que Bojan Dubljevic (19 punts) i un Mike Tobey que va haver de retirar-se per una lesió en el muscle després d'anar-se a 15 de valoració en 14 minuts van ser els millors en el costat taronja

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Alberto Abalde, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Matt Thomas va anotar des de la mitja distància la primera cistella taronja de la temporada oficial i encara que dos triples seguits de Wiltjer van posar per damunt a l'equip malagueny, un altre de Dubljevic retallava la distància. El canadenc seguia totalitzant l'anotació malaguenya i va posar per davant a l'equip verd amb 13 punts seguits malgrat els esforços de Dubljevic per retallar (13-7 min.4). Labeyrie amb un mat amb addicional va trencar el parcial en contra i encara que Lessort va trobar l’anella, un triple de Abalde va posar el 15-13. L'equip taronja va millorar en defensa i un alley-oop baixat per Tobey i Doornekamp des de la mitja distància mantenien a dos al Valencia Basket per a arribar amb 19-17 al final del primer quart.

Shermadini i Alberto Díaz van tornar a estirar la renda local encara que un triple de Doornekamp i un altre de Joan Sastre tornaven a apretar el partit. Shermadini seguia fent mal en el pal baix però un triple de Will Thomas va empatar el partit a 26 a sis i mig del descans. Cinc punts de Salin van tornar a significar una estirada de l'Unicaja i encara que Dubljevic va replicar amb un triple llunyà, un triple d'Alberto Díaz va portar a Jaume Ponsarnau a parar el partit amb 36-29 a tres i mig del descans. Una cistella després de robatori de Jaime Fernández va elevar a nou l'avantatge local i malgrat el triple de Abalde, un 2+1 de Jaime Fernández ho deixava igual. Una cistella des de la mitja distància de Labeyrie va trobar resposta en un mat de Lessort i una acció individual de Jaime Fernández manava el partit al descans amb 45-34.

Un ganxo de Tobey i una cistella lateral de Joan Sastre van retallar un poc, però Unicaja aconseguia segones opcions i Roberts mantenia els deu d'avantatge després dels primers tres minuts de segona meitat. Un triple de Roberts i dos tirs lliures de Jaime Fernández van posar un desavantatge de 17 punts (55-38) al pas per la meitat del tercer quart. Tobey tractava de multiplicar-se en els dos costats, però Roberts feia encara més gran la ferida malgrat els esforços del pivot taronja en els dos costats. Un 2+1 de Matt Thomas va trobar la resposta d'un triple d'Alberto Díaz i l'equip local va ampliar la seua renda fins al 65-45 abans d'un triple de Matt Thomas. L'intercanvi de tirs lliures i una cistella de Shermadini ho deixaven en 68-50 amb deu minuts per jugar.

Matt Thomas i Dubljevic faixant-se per a aconseguir segones opcions tractaven de buscar algun besllum d'esperança, però el quart i el cinquè triples sense fallada d'Alberto Díaz tallaven l’intent de reacció i a més Mike Tobey es lastimaba el muscle dret i havia d'abandonar el partit a sis i mig del final. Dubljevic va ficar dos triples seguits però Alberto Díaz va seguir amb el seu particular idil·li amb l’anella per a tallar el parcial taronja. Una cistella després de robatori de Matt Thomas va portar a Casimiro a parar el partit amb 78-63 a tres minuts i mig del final i Sergi García encara va reduir més el desavantatge amb una acció individual, però cada cistella malaguenya feia al rellotge córrer més en contra. Un triple de Joan Sastre i una safata de Sergi García posaven a 9 a Valencia Basket amb 70 segons per a acabar, però ja no quedava temps per a donar-li la volta i els dos triples finals de Salin i Jaime Fernández i una cistella de Dubljevic deixava el marcador final en 86-73.