Bona estrena a casa en la 7Days Eurocup davant de LDLC Asvel (84-62)

02/10/2018

Valencia Basket va sumar la seua primera victòria en la 7DAYS Eurocup després d'imposar-se en la seua estrena en la competició al LDLC ASVEL Villeurbanne per 84-62. Després de quasi tres quarts d'una tremenda igualtat, l'equip taronja va començar a anarse’n al final del tercer i va tancar el seu cèrcol en l'últim per a certificar el triomf amb Will Thomas com a braç executor (16 punts) i Dubljevic (14) per a fer pujar l'avantatge.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Alberto Abalde, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Kahudi i Maledon van donar un xicotet avantatge que un palmeig de Dubljevic i un llançament des de la mitja distància de Matt Thomas van retallar per al 4-5 després de tres minuts. Bilan i dos triples seguits de Kahudi i Kalnietis van tornar a pujar l'avantatge visitant i una cistella en transició de Bilan va portar a Jaume Ponsarnau a parar el partit amb 4-15 a quatre minuts i mig per a acabar el primer quart. Matt Thomas va tornar a anotar després de l'aturada i Van Rossom va anotar dos tirs lliures per a acostar a set a l'equip taronja. Malgrat la cistella de Sow, una acció individual de Vives i una cistella baix l’anella de Will Thomas van posar el 12-17 amb el qual es va arribar al final del primer quart.

Un triple de Slaughter i una cistella a taula de Bilan van obrir el segon acte però el treball baix els cèrcols de Doornekamp li donava tirs lliures que contenien l'anotació francesa i un 2+1 de Guillem Vives posava el 18-22 a huit minuts per al descans. Un triple del base català va portar a Mitrovic a parar el partit amb 21-23. Lighty va parar el parcial en contra des de la mitja distància però Vives va connectar amb Will Thomas bax l’anella i l'ala-pivot de Baltimore es va inventar el tir després d'una bona defensa per a empatar el partit a 25 al pas per la meitat del segon quart. Kahudi i Doornekamp van intercanviar triples i encara que LDLC ASVEL va enganxar dues cistelles seguides, Doornekamp des del tir lliure no permetia que la renda visitant cresquera i després d'una bona defensa, un triple de Van Rossom va posar per damunt a Valencia Basket (33-32 min.18). Un triple de Maledon va donar la volta de nou al marcador però un ganxo de Dubljevic manava el partit al descans amb avantatge taronja per 36-35.

Matt Thomas va replicar l'encert inicial de Kahudi i un 2+0 de Labeyrie la pilota interior de Lighty en un inici de segona meitat de molta intensitat per part dels dos equips. Labeyrie va assumir el protagonisme ofensiu en un duel d'alt voltatge amb Noua fins que un 3+1 de Matt Thomas va donar un poc d'oxigen a l'equip taronja (46-43 min.24). Bilan va tornar a donar-li la volta al marcador fins a una cistella amb addicional després de rebot ofensiu de Labeyrie i una cistella de Van Rossom a passada de Dubljevic. Però el LDLC ASVEL retornava tots els colps fins que un 2+1 de Dubi que va suposar la tercera falta de Bilan i una safata en transició després de robatori de Joan Sastre portaven a l'equip francés a parar el partit amb 56-49 a tres minuts del final del tercer quart. El quadre francés va canviar a una disposició amb quatre xicotets i Lighty i un triple de Slaughter van retallar a dos d'una plomada. Però Sastre i un triple de Will Thomas van retornar la renda local i malgrat la cistella de Kahudi, un altre triple de Will Thomas posava huit a dalt a Valencia Basket per a arribar amb 64-56 amb deu minuts per jugar.

Labeyrie va posar per primera vegada la desena d'avantatge i una transició de Sastre que va acabar amb un 2+1 posava el 69-58 amb huit minuts per a acabar el partit. L'equip taronja va tancar el seu cèrcol en les següents accions i un mat de Labeyrie va allargar la renda en el moment en el qual Mitrovic va tornar a apostar per un quintet sense un pivot pur, la qual cosa va aprofitar Will Thomas per a ampliar el parcial a un 9-2 i posar quinze a dalt a Valencia Basket (73-58) amb sis minuts i mig per jugar. Will Thomas seguia abusant del seu avantatge en el pal baix per a anar-se fins als 16 punts. L'equip francés va aconseguir trencar la seua sequera quan ja no li quedava marge de maniobra, i a més Dubljevic seguia anotant tant baix l’anella com des del triple per a fins i tot augmentar l'avantatge local. Els últims dos minuts només van servir per a deixar el marcador final en 84-62 i per a que Ion Galarza debutara en partit oficial i vaja a unir el seu nom al Mur del Somnis.