La prèvia de la Minicopa Endesa tornarà a L’Alqueria del Basket

03/10/2018

L’Alqueria del Basket tornarà a acollir la Fase Prèvia de la Minicopa Endesa. Els equips de categoria infantil dels clubs de la Lliga Endesa competiran a València els pròxims 7 i 8 de desembre per fer-se amb un bitllet a la fase final que es disputarà durant la Copa del Rei de Madrid (14 al 17 de febrer de 2019).

 

L’Alqueria del Basket, que el passat 27 de setembre va complir un any de vida, acollirà la Fase Prèvia de la Minicopa Endesa per segon any consecutiu. Setze equips competiran entre el 7 i el 8 de desembre per unir-se al Real Madrid, vigent campió, i al Montakit Fuenlabrada o Movistar Estudiants, que l'1 de novembre s'enfrontaran en una seu per confirmar en un cara a cara per ser el conjunt amfitrió de la fase final de la Minicopa Endesa (l'equip perdedor disputarà la prèvia).

 

El sistema de competició serà el mateix que en l'última edició, amb quatre grups de quatre equips. Els primers classificats de cada grup es classificaran per a la fase final, mentres que els segons s'enfrontaran entre si a un sol partit, decidint d'esta manera les últimes dos places.

 

Esta serà la quarta ocasió en què els equips infantils de la Lliga Endesa (jugadors nascuts en 2005 i 2006) disputen una prèvia per a aconseguir la seua classificació per a la Fase Final. Este format es va utilitzar per primera vegada fa tres temporades, en una edició celebrada a Saragossa, seguida de la del curs 2016-17, on es va viatjar fins a Madrid i Fuenlabrada, i de la de la temporada 2017-18, jugada a València, ciutat que repetirà en el mes de desembre.

 

L’Alqueria del Basket ha acollit ja nombrosos tornejos nacionals i internacionals durant el seu primer any de vida. Albergant novament la Fase Prèvia de la Minicopa Endesa, la casa del bàsquet europeu de formació seguix posicionant-se com una seu idònia per a l'organització de grans esdeveniments, gràcies a les possibilitats d'una instal·lació en què poden disputar-se 13 partits de forma simultània.


TAGS: