Sòlid triomf en la pista del UCAM Murcia (68-81)

07/10/2018

Valencia Basket va sumar la seua primera victòria en la Liga Endesa en imposar-se en la pista del UCAM Murcia per 68-81 en un partit en el qual un imperial Will Thomas (25 punts, 8 rebots, 4 assistències i 36 de valoració) i Bojan Dubljevic (15 punts, 6 rebots i 21 de valoració) van liderar a l'equip taronja al triomf malgrat comptar amb una rotació de només nou jugadors professionals. Els homes de Jaume Ponsarnau van ser per davant durant tot el partit, van obrir bretxa amb un parcial de 2-11 en el final del segon quart i van sentenciar de la mà de Will Thomas i l'encert en el triple en l'últim acte

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. Sastre i Dubljevic van anotar les primeres cistelles del partit i una antiesportiva sobre Doornekamp va suposar un parcial d'eixida de 0-6. Tumba i Soko van despertar a l'equip local, però un 2+1 de Dubljevic abans que li xiularen la seua segona personal va posar el 4-9. Valencia Basket va disposar de segones opcions i va trobar l’anella de la mà de Will Thomas, però un triple de Rojas apretava el marcador i Soko ho empatava a 11 a tres i mig per al final del primer quart. Matt Thomas es generava la cistella a taula i un triple després de robatori per a tornar a posar per davant a l'equip taronja. I un mat en transició de Will Thomas després d'una altra pilota recuperada portava a la banqueta murciana a parar el partit amb 11-18. Soko des del tir lliure va tallar el parcial però Will Thomas va encertar des de la mitja distància per a deixar el marcador en 13-20 al final del primer acte.

Un triple de Will Thomas va replicar al d'un Urtasun que va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip, de la mateixa manera que ho va fer a l'ala-pivot de Baltimore amb Valencia Basket, en els primers compassos del segon quart. Dues cistelles seguides de Oleson van retallar per a l'equip local però Matt Thomas seguia tirant carbó a la caldera per a mantindre per damunt a Valencia Basket i una safata en transició de Van Rossom col·locava el 22-29 a cinc minuts per a arribar al descans. Cate i Kloof tornaven a apretar el marcador abans de dos tirs lliures de Dubljevic i un triple de Soko va significar el 29-31. Però una bona circulació de pilota va acabar amb un triple des de la cantonada de Doornekamp i després d'una bona defensa, el canadenc va anotar baix l’anella per a tornar a posar set a dalt a l'equip taronja. Un triple de Joan Sastre va portar a Juárez a parar el partit amb 29-39 a dos minuts per al descans. Rojas des del tir lliure va parar el parcial en 0-8 però un triple de Sam Van Rossom manava el partit al descans amb 31-42.

El partit va tornar de l'intermedi amb un intercanvi d'errors del que va eixir primer UCAM Murcia amb una cistella de Soko. Un triple de Sastre va posar un nou màxim avantatge i l'agressivitat defensiva de UCAM Murcia li va ficar prompte en bonus però li va permetre furtar pilotes per a córrer i anotar fàcil. Un triple de Van Rossom va posar el 35-48 al pas pel minut 24 i Bojan Dubljevic i Alberto Abalde defensaven la renda taronja des del tir lliure. Rojas i Tumba van activar l'ofensiva local però Will Thomas feia valdre la seua superioritat en el pal baix amb Rudez per a anotar dues cistelles seguides. Un 2+1 de Doyle va suposar el 44-55 a tres minuts per al final del tercer quart, però en esta ocasió Will es va associar amb Dubljevic per al ganxo del montenegrí. Doyle es va tirar al seu equip a l'esquena però Will Thomas estava encès partint en posicions d'avantatge des del pal baix i una cistella amb addicional amb la seua signatura posava el 46-60. Una jugada de quatre punts de Sadiel Rojas i una cistella de Cate van acostar a huit a l'equip murcià i Vives va anotar dos tirs lliures per a deixar-ho amb 52-62 amb deu minuts per jugar.

Will Thomas responia a les cistelles de Rojas i Soko i un triple de l'ala-pivot de Baltimore posava el 56-69 a set minuts per al final del partit. Un 2+1 de Soko va ser contestat per una acció individual de Matt Thomas i dos triples seguits de Van Rossom i el propi Matt Thomas portaven a UCAM Murcia a parar el partit amb 61-77 a cinc minuts per al final. El quadre local no va trobar l’anella en les següents accions i Bojan Dubljevic anotava prou per a entrar en els últims dos minuts amb una còmoda renda. L'orgull dels murcians els va portar a tractar de reduir el seu desavantatge liderats per Soko i Doyle, però només van poder maquillar el resultat final per a deixar-ho en 68-81.