Van Rossom culmina la remuntada per a guanyar a Santiago (78-81)

14/10/2018

Valencia Basket va sumar la seua tercera victòria consecutiva en portar-se el triomf en la pista del Monbus Obradoiro per 78-81. L'equip taronja va remuntar dotze punts per a arribar a un final igualat en el qual sis punts seguits de Will Thomas (17 punts en total) van respondre a l'ímpetu local per a donar-li una última pilota a Valencia Basket per a guanyar. I Sam Van Rossom va aprofitar l'ocasió per a ficar un triple que donava el segon triomf en Liga Endesa. Bojan Dubljevic (14-6, 24 valoració) va ser el principal sustente ofensiu de l'equip durant un encontre en el qual ja van poder tornar a la pista Fernando San Emeterio i Louis Labeyrie.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Alberto Abalde, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Una cistella després de rebot ofensiu de Dubljevic i un mat de Will van replicar a la cistella inicial del Monbus Obradoiro encara que l'equip gallec es va posar per davant de la mà de Brodziansky i Llovet. Un triple de Abalde va trobar la resposta d'altres dos de Vasileiadis i Obst per a posar cinc a dalt als gallecs. I encara que Will i Abalde van ficar dues cistelles consecutives, un altre triple de Vasileiadis va posar el 17-13 després dels primers sis minuts. Un encert de Matt Thomas va ser replicat pel grec del Monbus Obradoiro, però el triple de l'escorta taronja va posar el 19-18 a minut i mig del final del primer acte. Valencia Basket va tancar el seu cèrcol en les següents accions i una safata de Guillem Vives va posar per davant a l'equip taronja. I després del temps mort, la jugada de pissarra va acabar amb un triple de Sergi García per a arribar amb 19-23 al final de la primera cambra.

Una safata de Vives va allargar el parcial fins a un 0-10 abans de la cistella de Singler però el base català es va trobar amb Tobey per al mat del nord-americà i després del robatori de Sergi García, una falta de tres tirs sobre Doornekamp va posar el 21-30 després de minut i mig del segon acte. El partit va entrar en una fase d'intercanvi d'errors que va trencar Stephens amb un triple per als locals i Llovet en anotar en transició va portar a Ponsarnau a parar el partit (26-30 min.15). La intensitat de Llovet va canviar el partit i amb dues cistelles del pivot català i Stephens, Monbus Obradoiro va empatar el partit. Una antiesportiva sobre Will Thomas va tallar el parcial en contra des del tir lliure i l'ala-pivot taronja es va fabricar la cistella per al 30-34. Encara que Vasileiaidis va anotar des del tir lliure, un triple de Matt Thomas va posar cinc a dalt als valencians abans del ganxo de Brodziansky i la safata de Pozas que posaven el 36-37. Una altra antiesportiva, en este cas sobre el pivot eslovac del Monbus Obradoiro va acabar amb una jugada de quatre punts que va manar el partit al descans amb 40-37.

Un triple de Matt Thomas va replicar a la cistella inicial de Llovet i un 2+1 de Will Thomas va empatar el partit a 43. Un triple llunyà de Vives li va donar la volta al marcador i encara que els interiors del Monbus Obradoiro anotaven massa fàcil, un alley-oop baixat per Tobey mantenia l'avantatge visitant (47-48 min.24). Obst va tornar a canviar el signe del partit i una antiesportiva xiulada a Vives li va donar a l'equip gallec una jugada de quatre punts per a donar-los sis d'avantatge. Matt Thomas des de la mitja distància va trencar el parcial en contra però Pozas va ficar el triple per al 57-50. Dubljevic va convertir baix el cèrcol i també ho va fer Brodziansky però després de la fallada de Vives, Singler i un triple de Vasileiadis van col·locar el 64-52 amb dotze minuts de partit per jugar. Dubljevic va traure tirs lliures però Singler va anotar fàcil. Un triple de Labeyrie i dos tirs lliures de Abalde van alleugerar un poc d'aigua i una antiesportiva sobre Dubljevic va propiciar dos tirs lliures convertits pel montenegrí però la cistella final de Spires deixava el marcador en 68-61 amb deu minuts per jugar.

Labeyrie va ficar un triple per a obrir l'últim quart i dos tirs lliures de Dubljevic van col·locar a dos a l'equip taronja. I després d'una altra bona defensa, el montenegrí va empatar el partit a 68. Monbus Obradoiro va tallar el parcial en 0-7, però Doornekamp ho mantenia igualat amb una cistella trepitjant la línia de tres. Dues cistelles de Llovet van estirar de nou la renda local a quatre punts abans que Van Rossom anotara des de la mitja distància. Brodziansky va ficar un ganxo i Will Thomas va anotar dos tirs lliures per a mantindre el partit en dos punts per al Monbus Obradoiro. Després de dues errades en el triple dels gallecs, un ganxo de Will Thomas va empatar el partit a 76 amb 1:11 per jugar. Valencia Basket va defensar l'acció següent provocant un tir forçat i Will Thomas va anotar un fade-away sobre la botzina de possessió per a posar per davant als valencians. Pozas va fallar els dos tirs lliures però en el segon la pilota va caure en mans de Singler que va tornar a empatar el partit. Amb set segons, la pilota va circular i va arribar a Van Rossom que va clavar el triple per a guanyar l’encontre per 78-81.