La ratxa de victòries seguix a casa (79-71)

17/10/2018

València Basket manté la seua condició d'invicte en la 7 Days Eurocup al guanyar a casa al Partizan Nis en un partit que va dominar en la segona part. Will Thomas va tornar a ser determinant baix l'anella.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un triple de l'ala-pivot francés va replicar els punts inicials de Gagic i Marinkovic i un 2+1 de Tobey va posar per damunt a l'equip taronja. Els dos mateixos jugadors mantenien a Partizan NIS Belgrade en el partit i Paige des del tir lliure va posar el 7-10 després de quatre minuts. Doornekamp i Labeyrie van tornar a posar per damunt a l'equip taronja i Tobey va replicar a la cistella de Paige per al 13-12. Marinkovic absorbia el joc ofensiu del seu equip i després de la primera cistella de la temporada de San Emeterio, un triple de Paige va tornar a posar per damunt als serbis. Dos errors van permetre al Partizan NIS Belgrade anotar còmode i posar-se sis a dalt. Després del temps mort de Ponsarnau Dubljevic va convertir després de rebot ofensiu i un triple des de la cantonada de Will Thomas va posar el 20-21 al final del primer acte.

Gavrilovic va tornar a estirar l'avantatge serbi a cinc abans d'una jugada individual de Will Thomas. San Emeterio va replicar a Nikolic però el Partizan va encadenar dues cistelles per a posar el 24-31 a sis minuts per al descans. Un 2+1 de Dubljevic i una doble acció carregada d'energia de Mike Tobey amb un tap i un alley-oop baixat en l'altre costat va portar a Canak a parar el partit amb 29-31. Van Rossom trobava a Tobey baix l’anella, però l'equip serbi seguia anotant amb massa comoditat i seguia per damunt després d'un triple de Velickovic. Matt Thomas li va respondre amb un altre immediatament i un mat de Will després d'una bona defensa va empatar el partit a 36. Marinkovic i Velickovic van tornar a posar per damunt als serbis abans d'un triple de Van Rossom. I després d'encadenar un parell de defenses bones, una cistella baix l’anella de Tobey va retornar l'avantatge al quadre local a punt d'arribar al descans. I després de tornar a defensar l’anella, una acció individual de Guillem Vives va manar el partit al descans amb 43-40.

Partizan NIS Belgrade va anotar la primera de la segona meitat, però cinc punts de Will Thomas, una preciosa safata de Abalde i una jugada marca de la casa de Dubljevic van portar a l'equip blanc-i-negre a parar el partit (52-44 min.24). L'equip taronja va seguir amb bona intensitat defensiva i amb un triple de Doornekamp i dos tirs lliures de Will Thomas van elevar el parcial a 14-2 i l'avantatge taronja a tretze punts. Gavrilovic va tallar el parcial, Tobey va convertir baix l’anella i Nikolic va activar un poc l'ofensiva sèrbia, però un 2+1 de Labeyrie va marcar una nova màxima de +14. Landale i Gravilovic van retallar un poc, i malgrat els tirs lliures de Sergi García, una canastra de Paige sobre la botzina ho deixava en 64-54 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Labeyrie va obrir l'últim acte però Paige li va replicar amb un altre en un inici elèctric però plagat d'imprecisions. San Emeterio va anotar un tir lliure i Nikolic es va inventar la jugada individual per al 68-59 a set minuts del final. Tobey va anotar trepitjant la línia de tres i Nikolic va tornar a generar-se la penetració per a entrar amb 70-61 amb cinc minuts per jugar. Un ganxo de Landale va portar a Ponsarnau a parar el partit amb set a dalt però Gagic des del tir lliure va posar el 70-64. Abalde va ficar la safata després d'una estratègia de fons i Aranitovic dos tirs lliures, encara que Will també va traure personal però només va aprofitar un d'ells. Valencia Basket va defensar la següent acció però tampoc va anotar. Encara que va esmenar l'error robant la pilota. Després de la fallada en el triple de Vives, li van xiular falta en la lluita pel rebot a Doornekamp i Gagic només va aprofitar un per a entrar amb 73-67 a minut i mig per al final. Will va assumir de nou la responsabilitat i va ficar el seu clàssic fade-away per a encarrilar el quart triomf consecutiu. Nikolic va traure els tirs lliures, Will va fallar el tir però Abalde va furtar la pilota i la safata en solitari de Van Rossom matava definitivament el partit, que va acabar amb el resultat de 79-71.