Fi a la ratxa. Derrota en la vora davant del líder (85-86)

21/10/2018

València Basket cau davant del Barça Lassa en un partit igualat que es va decidir en els últims minuts. Els punts de Singleton van ser determinants en un dia extraordinari de Matt Thomas que se'n va anar a 27 punts.

Jaume Ponsarnau comenzó el partido con el quinteto formado por Sam Van Rossom, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Will Thomas y Bojan Dubljevic. La defensa de la línea de pase del equipo catalán generó problemas a la ofensiva taronja en las primeras acciones, lo que el Barça Lassa aprovechó para castigar con un 0-7 de salida. Doornekamp metió los primeros puntos del Valencia Basket pero Tomic elevó la renta visitante a nueve puntos antes de un triple de Dubljevic (5-11 min.4). Pese a la canasta de Matt Thomas, cinco puntos seguidos de Singleton pusieron la renta visitante por encima de la decena, aunque un triple de Matt Thomas, una bandeja en transición de Dubljevic y otro triple de Matt Thomas ponían el 15-18 a tres y medio del final del primer acto. La defensa taronja siguió funcionando, provocando errores del equipo blaugrana, por lo que una canasta tras rebote ofensivo de Will y un triple de Tobey alargaron el parcial a un 13-0 y pusieron por delante al Valencia Basket (20-18 min.8). Seraphin y Blazic le dieron la vuelta otra vez pero un triple de Labeyrie paró el marcador en 23-22 al final del primer cuarto.

El cuadro azulgrana encadenó tres canastas seguidas, con protagonismo de Blazic, antes de que San Emeterio encontrara a Abalde bajo el aro. La defensa taronja mejoró, con Tobey protegiendo la canasta, pero los triples de Valencia Basket no entraban y el palmeo de Oriola ponía el 25-30 a cinco  minutos del descanso. Van Rossom se fabricó la bandeja pero Blazic metió un triple lejano y tras un balón suelto, Oriola sacó un 2+0 que acabó con un triple de Kuric y una jugada de cinco puntos que ponía once arriba al equipo catalán. Un triple de Matt Thomas cortó el parcial en contra pero Oriola mantenía la renta visitante. Un 2+1 y una bandeja de Vives replicaron una acción individual de Pangos para llegar con 35-43 al descanso.

Un triple de Doornekamp abrió la segunda mitad pero Singleton le contestó con otro desde la esquina. Matt Thomas cogió el guante y se fabricó el triple en una jugada personal. Y tras un balón recuperado por Dubljevic y un rebote ofensivo de Will, cinco puntos seguidos de Matt Thomas empataban el partido a 46. Kuric metió el triple pero Matt seguía encendido y anotó desde la media distancia. Claver enchufó otro triple y tras el fallo taronja, Singleton metió otro triple desde la esquina para poner el 48-55 al paso por la mitad del tercer acto. Un 2+1 de Will encontró la réplica de otro triple de Singleton pero Dubljevic también la clavó desde lejos para el 54-58. Los árbitros pitaron la tercera falta a Van Rossom y una técnica en la protesta para darle tres tiros a Pangos. Valencia Basket sacó personales en las siguientes acciones, pero se dejó algunos tiros libres y solo pudo recortar hasta ponerse a tres. Claver anotó bajo el aro y San Emeterio aprovechó dos de sus cuatro tiros libres para llegar con 60-63 con diez minutos por jugar.

Kuric empezó el último cuarto con un triple pero Vives le contestó con otro. Blazic metió el triple desde la esquina pero San Emeterio se fabricó la bandeja en una acción marca de la casa. Blazic asumió el protagonismo ofensivo en el cuadro blaugrana y un mate en transición de Oriola puso el 65-73 a siete minutos del final. Abalde anotó bajo el aro tras la estrategia de fondo y una canasta del alero gallego tras robo ponía a cuatro al equipo taronja un minuto después, llevando a Pesic a parar el partido. Heurtel metió la bandeja tras rebote ofensivo, el equipo taronja cometió un par de personales y el marcador estuvo atascado en seis de ventaja para el Barça Lassa hasta un aro pasado de Matt Thomas para el 71-75 con cuatro minutos por jugar. Blazic anotó bajo el aro y Will se colgó después de una buena circulación de balón. Pangos sacó personal y acertó desde la línea, Dubljevic falló el triple pero el Barça Lassa también lo hizo y Vives sacó la personal y también encestó los dos. Se volvió a pitar falta sobre Pangos en el dos contra uno taronja y el canadiense no perdonó. Dubljevic reboteó en ataque pero entregó la pelota al rival y un triple de Singleton sobre la bocina mató el partido. El equipo taronja trató de agarrarse al partido con cuatro puntos seguidos de Abalde y un triple a la desesperada de Matt, pero ya no quedaba tiempo para obrar la remontada, el Barça Lassa anotó lo suficiente desde el tiro libre y el triple final de Vives solo sirvió para dejar el marcador final en 85-86.

TITULAR VALENCIANO

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. La defensa de la línia de passada de l'equip català va generar problemes a l'ofensiva taronja en les primeres accions, cosa que el Barça Lassa va aprofitar per a castigar amb un 0-7 d'eixida. Doornekamp va ficar els primers punts del Valencia Basket però Tomic va elevar la renda visitant a nou punts abans d'un triple de Dubljevic (5-11 min.4). Malgrat la cistella de Matt Thomas, cinc punts seguits de Singleton van posar la renda visitant per damunt de la desena, encara que un triple de Matt Thomas, una safata en transició de Dubljevic i un altre triple de Matt Thomas posaven el 15-18 a tres i mig del final del primer acte. La defensa taronja va seguir funcionant, provocant errors de l'equip blaugrana, per la qual cosa una cistella després de rebot ofensiu de Will i un triple de Tobey van allargar el parcial a un 13-0 i van posar per davant al Valencia Basket (20-18 min.8). Seraphin i Blazic li van donar la volta una altra vegada però un triple de Labeyrie va parar el marcador en 23-22 al final del primer quart.

El quadre blaugrana va encadenar tres cistelles seguides, amb protagonisme de Blazic, abans que San Emeterio trobara a Abalde baix l’anella. La defensa taronja va millorar, amb Tobey protegint la cistella, però els triples de Valencia Basket no entraven i el palmeig d'Oriola posava el 25-30 a cinc minuts del descans. Van Rossom es va fabricar la safata però Blazic va ficar un triple llunyà i després d'una pilota solta, Oriola va traure un 2+0 que va acabar amb un triple de Kuric i una jugada de cinc punts que posava onze a dalt a l'equip català. Un triple de Matt Thomas va tallar el parcial en contra però Oriola mantenia la renda visitant. Un 2+1 i una safata de Vives van replicar una acció individual de Pangos per a arribar amb 35-43 al descans.

Un triple de Doornekamp va obrir la segona meitat però Singleton li va contestar amb un altre des de la cantonada. Matt Thomas va agafar el guant i es va fabricar el triple en una jugada personal. I després d'una pilota recuperada per Dubljevic i un rebot ofensiu de Will, cinc punts seguits de Matt Thomas empataven el partit a 46. Kuric va ficar el triple però Matt seguia encès i va anotar des de la mitja distància. Claver va enxufar un altre triple i després de la fallada taronja, Singleton va ficar un altre triple des de la cantonada per a posar el 48-55 al pas per la meitat del tercer acte. Un 2+1 de Will va trobar la rèplica d'un altre triple de Singleton però Dubljevic també la va clavar des de lluny per al 54-58. Els àrbitres van xiular la tercera falta a Van Rossom i una tècnica en la protesta per a donar-li tres tirs a Pangos. Valencia Basket va traure personals en les següents accions, però es va deixar alguns tirs lliures i només va poder retallar fins a posar-se a tres. Claver va anotar baix l’anella i San Emeterio va aprofitar dos dels seus quatre tirs lliures per a arribar amb 60-63 amb deu minuts per jugar.

Kuric va començar l'últim quart amb un triple però Vives li va contestar amb un altre. Blazic va ficar el triple des de la cantonada però San Emeterio es va fabricar la safata en una acció marca de la casa. Blazic va assumir el protagonisme ofensiu en el quadre blaugrana i un mat en transició d'Oriola va posar el 65-73 a set minuts del final. Abalde va anotar baix l’anella després de l'estratègia de fons i una cistella del aler gallec després de robatori posava a quatre a l'equip taronja un minut després, portant a Pesic a parar el partit. Heurtel va ficar la safata després de rebot ofensiu, l'equip taronja va cometre un parell de personals i el marcador va estar embossat en sis d'avantatge per al Barça Lassa fins a una anella passada de Matt Thomas per al 71-75 amb quatre minuts per jugar. Blazic va anotar sota el cèrcol i Will es va penjar després d’una bona circulació de baló. Pangos va traure personal i va encertar des de la línia, Dubljevic va fallar el triple però el Barça Lassa també ho va fer i Vives va traure la personal i també va encistellar els dos. Es va tornar a xiular falta sobre Pangos en el dos contra un taronja i el canadenc no va perdonar. Dubljevic va rebotejar en atac però va entregar la pilota al rival i un triple de Singleton sobre la botzina va matar el partit. L'equip taronja va tractar d'agarrar-se al partit amb quatre punts seguits de Abalde i un triple a la desesperada de Matt, però ja no quedava temps per a la remuntada i el triple final de Vives només va servir per a dejar el marcador final en 85-86.