Lyndra Weaver i Maria Bettencourt, amigues i rivals

25/10/2018

L'arribada de València Basket al màxim nivell del bàsquet nacional, porta amb ella algunes boniques històries. Una, la viurem dissabte que ve en la pista d'IDK Gipuzkoa. Dos amigues, excompanyes, es retrobaran en la pista lluitant pel triomf.

 

Va ser en terres madrilenyes, formant part de la plantilla de CREF Hola, quan la jugadora portuguesa i l'americana van coincidir. Weaver arribava des de Rivas Ecópolis, i Bettencourt afrontava la segona de les tres temporades que va estar en l'equip. Ambdós van forjar una amistat que perdura hui en dia i que viurà un nou capítol amb el partit del cap de setmana.

 

L'Open Day de Torrejón va ser un reflex del que es veurà en terres basques, un bonic retrobament sense el matís que aporta la competició. “Quan la vaig veure en l'Open Day després de tres anys, vaig entrar a la pista després de la derrota davant de Salamanca, ella estava trist, li doní un gran abraç i estàvem molt contentes de veure'ns, el resultat importava un poc menys” explica Lyndra. “Veure-la va ser especial. La tirava moltíssim de menys i em va emocionar molt escoltar-la quan va vindre a saludar-me” diu Maria.

 

“Em porte bé amb tot el món, però sempre hi ha 2 o 3 persones de què eres més amiga, i Maria és especial. És un una persona molt dolça. Sempre que em veia em saludava dient hola amiga meua! i quan juga aporta molta energia i juga dur, pot tirar des de qualsevol posició i és molt enèrgica en defensa. És molt apassionada i es preocupa molt pel joc i pels seus companyes” analitza l'americana. “És una de les millors persones que he tingut l'oportunitat de conéixer. Una jugadora excel·lent, molt completa, que s'adapta a tot i et dóna tranquil·litat. Em va ensenyar i em va recolzar molt, tant dins com fora de la pista. Com a persona és increïble, té un cor gegant i sempre feia riure un muntó, de fet, encara em fa. La vull molt” compta la jugadora portuguesa.

 

El dissabte hauran de fer una parada de 40 minuts, per a convertir-se en rivals mentres València Basket busca el seu primer triomf. Lyndra Weaver sap a la perfecció en quin moment arriba el seu rival. “Soc amiga de Jori Davis també, vam jugar l'una contra l'altra a Itàlia, així que he intentat veure els màxims partits possibles per a veure a les dos. Tenen un gran equip, moltes peces, però han tingut la mala sort de jugar els tres partits més durs de la temporada al principi de la mateixa. Ara és el moment que intenten agafar el ritme” exposa.

 

“Ens espera un partit dur en una pista complicada, contra un equip que ha canviat poc respecte a la temporada passada. Però tenim clar el que busquem i continuem entrenant cada dia, pensant a millorar de cara al partit. Hem eixit reforçades de les derrotes i anem amb tot a per la primera victoria” analitza Maria Bettencourt.

 

Per a aconseguir-ho, caldrà frenar una jugadora que arriba com màxima anotadora de la competició, encara que assegura que “no estic en el meu millor moment. El meu objectiu és ser un poc més eficient, jugar més dur en defensa”. Màxima exigència. Lyndra Weaver està en forma. Passe el que passe en el partit, hi ha una cosa clara. Ambdós seguiran sent amigues una vegada finalitzen els 40 minuts.


TAGS: