València Basket aconseguix el primer triomf de la seua història en Liga Dia (62-65)

27/10/2018

L'equip femení de València Basket va aconseguir el seu primer triomf en Lliga Dia, una històrica victòria que va arribar en la pista d'IDK Gipuzkoa, equip que fins al moment no coneixia la derrota.

L'inici va ser igualat, amb bon encert del joc interior basc en els primers minuts, i Tinara Moore aguantant a les taronja en el marcador. Cap dels dos equips pareixia capaç de trencar l'equilibri, i el primer parcial va acabar igualat.

Seria el segon el que donaria les primeres diferències a les de Rubén Burgos. L'electricitat de Joy Adams al contraatac i la figura de Meiya Tirera en el pal, posaven a les visitants dalt. A pesar de tot, IDK es mantenia en el marcador, almenys fins que el joc exterior valencià va començar a brillar. Maria Bettencourt, Adams de nou i Anna Gómez sobre la botzina, van anotar tres triples decisius per a donar un cert marge al descans (31-40).

Ho intentava en la represa l'equip de casa per mitjà de Nystrom, però es trobava amb una gran Meiya Tirera en la zona, perquè la diferència taronja es mantinguera. Dos bones accions de Lara González posaven prop a les basques, però a diferència d'altres partits, el joc exterior valencià apareixeria en moments clau. Dos triples consecutius, donaven aire per a arribar amb un curt avantatge de 6 punts a l'últim parcial.

Les xiques de Rubén Burgos s'enfrontaven a un repte enorme, aconseguir la seua primera victòria en Liga Dia. I una gesta d'eixa magnitud, no seria fàcil d'aconseguir. Bettencourt donava confiança amb una bonica acció que acabava en cistella al començar l'últim quart, però era efímer. Les de Muguruza es tornaven a acostar, amb Louis fent mal en la pintura i es ficaven en partit. En eixos instants finals, amb la pressió d'estrenar el caseller de victòries, va aparéixer l'experiència de María Pina i Anna Gómez, dos triples clau que van servir per a traduir el gran treball del bloc en el primer triomf històric del club al màxim nivell.

Va arribar la primera victòria, i ho va fer amb baixes i patiment, en una pista complicada i davant d'un rival que estava invicte fins al moment. El treball dur comença a donar els seus fruits.