Valencia Basket respon davant de Baxi Manresa en la Fonteta (89-76)

10/11/2018

Valencia Basket va sumar la quarta victòria en la Liga Endesa en imposar-se al Baxi Manresa per 89-76. Després d'un primer quart igualat, l'equip taronja va donar un colp al partit amb un parcial de 15-0 en el segon quart. Encara que va arribar a manar per 23, el que el quadre del Bages es va refer amb el treball físic de la seua segona unitat i es va acostar a sis. En el moment més delicat, la defensa taronja va tancar la seua anella i amb un poc d'encert de Will Thomas i Dubljevic i el sprint final d'un actiu Abalde, va certificar el triomf.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un ganxo del pivot montenegrí i un triple de Matt Thomas van trobar la rèplica de Doellman i Renfroe per a arribar amb empat a cinc després dels primers tres minuts. Un mat de Labeyrie a passada de Dubljevic i un encert des de la mitja distància de Van Rossom van ser respostos per Toolson i Renfroe, que amb un triple va posar per damunt al quadre visitant (9-10) en la meitat del primer quart. Van Rossom i Labeyrie canviaven el signe del partit, encara que el Baxi Manresa anotava per a mantindre’s un a dalt. Tres tirs de Toolson i un triple de Gintvainis van posar cinc a dalt a l'equip del Bages fins a un 2+1 de Mike Tobey que deixava el marcador en 18-20 en arribar al final del primer acte.

Un triple de Abalde va respondre al de l'Álvaro Muñoz i un altre de Sergi García va tornar a posar per davant al quadre taronja. Una transició després de robatori culminada per Abalde i una cistella baix l’anella de Will Thomas van estirar la renda taronja (28-23 min.13) encara que Gintvainis va parar el parcial en 10-0. Encara que Doellman va posar a un als catalans, un ganxo de Dubljevic, una acció individual de San Emeterio i un encert de Van Rossom portaven a Peñarroya a parar el partit amb 34-27 a quatre i mig per al descans. Encara que Muñoz va tallar el parcial, Dubljevic i Will van ampliar l'avantatge local i un triple de Van Rossom posava per primera vegada la renda per damunt de la desena. Una antiesportiva després de robatori del propi Dubljevic i una cistella del montenegrí van posar el 45-29 després d'un parcial que Tomàs va parar en 15-0. Dubljevic i un tir lliure de Matt després de la tècnica a Peñarroya van posar la màxima abans d'un 2+1 de Toolson. Dos tirs lliures de Will i el triple final de Gintvainis manaven el partit a l'intermedi amb 50-37.

Un triple de Doornekamp va obrir la segona meitat, una cistella després de rebot ofensiu de Abalde i un triple de Dubljevic van significar un parcial de 8-0 d'eixida que van portar al tècnic del Baxi Manresa a parar el partit amb 58-37. Però un robatori de Dubljevic culminat en transició per Van Rossom va posar el +23 abans d'un triple de Doellman. Després d'uns minuts de desencert taronja, una cistella baix l’anella de Abalde defensava la renda, encara que Renfroe amb cinc punts seguits posava el 62-47. Un triple de Guillem Vives intentava donar resposta al festival de Renfroe i un triple de Lundberg portava a Ponsarnau a demanar temps mort amb 65-52. Vives va anotar un coast to coast després de l'aturada encara que un triple d'Álvaro Muñoz va acostar a onze als del Bages abans d'una acció individual de San Emeterio per a arribar amb 69-56 amb deu minuts per jugar.

Un triple de San Emeterio va replicar a la cistella inicial de Lundberg encara que quatre punts seguits de Sakho van posar a deu a l'equip català. Després d'un palmeig de Tobey dos triple seguits d'Álvaro Muñoz i Gintvainis van posar el 74-68 a 7:44 del final. Després del temps mort de Ponsarnau, Valencia Basket va millorar en defensa i va tancar la seua anella durant tres minuts però només va trobar un tir lliure de Dubljevic i va fallar diversos triples després de bones circulacions. Toolson posava el 75-69 ficats ja en els últims cinc minuts i un triple de Will Thomas va donar un poc d'oxigen al quadre taronja. Una cistella després de rebot ofensiu de Dubljevic posava una altra vegada la renda local per sobre de la desena (80-69) amb un poc més de tres minuts per al final. Renfroe després de rebot ofensiu deixava clar que el Baxi Manresa no havia nadat tant per a soltar-se, però un 2+0 de Van Rossom i una cistella de Dubljevic ficaven +13 al Valencia Basket en els últims dos minuts. L'energia de Abalde amb dues accions positives en la recta final no va deixar tornar a un Baxi Manresa que ho va intentar fins al final. Però el partit va acabar amb triomf taronja per 89-76.