La defensa guia a la quinta victòria en Liga Endesa abans de les finestres (77-62)

24/11/2018

Valencia Basket va aconseguir el triomf en la Fonteta davant el Delteco GBC (77-62) en un partit en el qual l'equip taronja es va refer des de la defensa (personificada especialment en Guillem Vives i Aaron Doornekamp) d'un primer quart molt dolent. En els següents 24 minuts, Valencia Basket només va permetre 20 punts al seu rival i després de remuntar punt a punt, quan va arribar l'encert en l'últim quart va decantar definitivament la balança al seu favor amb un parcial de 20-2. Will Thomas (17 punts), Van Rossom (11) i els tres nous amb 10 punts cadascun van ser els més destacats en la parcel·la ofensiva.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Alberto Abalde, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos triples seguits de l'equip donostiarra li van posar per davant fins a la cistella per elevació de Fernando San Emeterio que va estrenar el marcador taronja. Després dels problemes inicials amb la defensa plantejada des de l'inici per Valdeolmillos, Will des de la mitja distància i un triple de San Emeterio van retallar i un mat de Dubljevic va posar per damunt a l'equip taronja (9-8 min.5). El Delteco GBC va donar una altra estirada amb un parcial de 0-8 que va portar a Ponsarnau a parar el partit amb un 9-16. Una acció individual de Will Thomas va trencar el parcial en contra i una safata en transició de Van Rossom van retallar abans d'un tir massa còmode de Pérez. Un triple de Van Rossom va posar a dos a l'equip taronja (16-18 min.9) però un altre triple d'un inspirat Pérez, un triple de Corbacho i quatre punts de Sekulic deixaven el marcador en 16-28 al final del primer quart.

Una cistella de Labeyrie després de rebot ofensiu va tallar el parcial en contra i encara que Valencia Basket va millorar la seua intensitat defensiva i va tancar el seu cèrcol en les següents accions, li va costar anotar fins a un mat i una cistella en transició de Tobey que van portar a Valdeolmillos a parar-ho amb 22-30. Van Lacke va ficar un triple ben defensat, però Labeyrie va aprofitar un tir lliure i Doornekamp va ficar el triple. Després de dos robatoris de pilota, el francès va esmaxar en transició i Tobey va baixar un alley-oop per a posar a l'equip taronja a tres (30-33 min.18). Burjanadze va convertir una pilota solta en dos punts per a parar el parcial local i Delteco GBC es va aprofitar amb un poc de fortuna d’altra pilota solta perquè Salvó ampliara la renda visitant a set abans de la cistella de Dubljevic i un alley-oop baixat per Labeyrie per a tornar a retallar a tres i arribar al descans amb 34-37.

Després d'un inici de segona meitat d'intercanvi d'errors, Will Thomas des del tir lliure va posar a un a l'equip taronja abans d'un triple de Burjanadze al que va replicar Will amb un altre. Salvó mantenia per davant als donostiarres fins a un triple de Van Rossom que va empatar el partit a 42. Will Thomas des del tir lliure va posar a dalt a l'equip taronja, la qual cosa unida a una acció individual de Abalde i un 2+0 de Will Thomas van aprofitar per a ampliar un poc davant els problemes per a anotar del Delteco GBC que va trencar Bobrov amb una cistella baix l’anella i Jorge Gutiérrez va tornar a posar a un als visitants. Tobey baix l’anella i Matt Thomas en transició van estirar un poc l'avantatge taronja per a arribar amb 52-46 amb deu minuts per jugar.

Labeyrie a taula i Nevels van intercanviar cistelles abans d'un triple de Matt Thomas i un mat de Tobey a passada d'un Vives que asfixiava a Pérez per a posar per primera vegada la desena d'avantatge. I un triple del propi Vives va posar el 62-48 a set minuts i mig per al final. Dubljevic després d'una magnífica passada de Doornekamp i un triple del propi jugador canadenc van fer la ferida més gran amb un parcial que va arribar a ser de 20-2. Corbacho va activar un poc l'ofensiva donostiarra, que també va trobar a Bobrov prop de l’anella per a retallar el seu desavantatge i posar-se a 10 en dos minuts del final. Però Valencia Basket no va permetre més punts en contra en les següents accions i Will Thomas amb cinc punts seguits deixava el marcador final en 77-62.