Màxima igualtat en un duel directe davant MoraBanc Andorra

05/12/2018

Dues setmanes després del seu últim partit oficial, el primer equip masculí de Valencia Basket tornarà a competir davant el seu públic per a rebre al MoraBanc Andorra (dissabte 8, 18:00 hores, Fonteta, Movistar Deportes) en un duel directe en la lluita per entrar en els llocs que donen accés a la Copa del Rei. Dos equips igualats en la classificació i un rival que esta temporada ha demostrat la seua polivalència convertint-se en l'únic equip capaç de guanyar en la pista del Real Madrid amb una anotació de 107 punts sense pròrroga i alhora guanyar-li al Kirolbet Baskonia a Andorra deixant a l'equip basc en 73 punts.

Màxima igualtat en un duel directe

Valencia Basket i MoraBanc Andorra arriben a este partit amb un balanç idèntic de 5 triomfs i 5 derrotes. I el conjunt del país dels Pirineus està per davant en la classificació per un xicotet avantatge en el basket-average general (-21 per a MoraBanc Andorra, que és huitè i -24 per a Valencia Basket, novè). L'equip taronja ha guanyat tres partits com a local i dos com a visitant (en les pistes de UCAM Murcia i Monbus Obradoiro). Per la seua banda, el quadre andorrà ha guanyat dues vegades en la seua pista però ha tret la victòria en tres pistes complicades com les del Divina Seguros Joventut, Real Madrid i Montakit Fuenlabrada. En els dos casos, la ratxa en els últims cinc partits de Liga Endesa és de 3-2. L'equip taronja és millor en defensa en ser el quart equip que menys punts rep (78,8 per encontre, per 84,4 del quadre blau, quarta pitjor defensa). No obstant açò, MoraBanc Andorra és un dels millors atacs de la Liga Endesa amb 82,3 punts per partit, per 76,4 del Valencia Basket.

Bons precedents en la Fonteta

L’encontre del dissabte serà la sèptima ocasió en la que Valencia Basket reba al MoraBanc Andorra en un partit de la Liga Endesa. I la història diu que en els sis enfrontaments anteriors, l'equip del país dels Pirineus només ha guanyat en una ocasió i va ser fa 24 anys. En concret en la sèptima jornada de la temporada 1994-95 quan el quadre andorrà va guanyar en la Fonteta per 67-73. Valencia Basket va guanyar en la primera visita del MoraBanc Andorra a la Fonteta (per 80-73 en la temporada 1992-93) i ha defensat la seua pista en les quatre visites d'este oponent des que tornara a la Liga Endesa en la campanya 2014-15. L'últim precedent va ser un partit molt igualat, que va acabar caent del costat taronja per 89-87 amb una actuació estel·lar de Fernando San Emeterio (35 punts amb 5/7 en triples i 9 rebots per a 42 de valoració) en un partit que va necessitar una pròrroga per a resoldre's.

Dubljevic- Ennis, dos dels millors de la Liga Endesa cara a cara

Dins dels molts al·licients que té el partit del dissabte, l’encontre posarà en costats oposats de la pista a dos dels jugadors més valorats de la Liga Endesa. El pivot de Valencia Basket Bojan Dubljevic és el tercer jugador més valorat de la competició amb 18,7 crèdits per partit com a conseqüència de les seues mitjanes de 14,3 punts (6º millor anotador), 7,6 rebots (2º millor rebotejador de la Liga Endesa), 1,8 assistències, 1 robatori i 4,5 faltes rebudes (3º millor del campionat). Per la seua banda, Dylan Ennis és el millor anotador de la Liga Endesa amb 17,2 punts per partit i el cinquè jugador més valorat amb 17,4 crèdits per encontre. A la seua anotació, el base canadenc afig 3,9 rebots, 2,2 assistències i 4,5 faltes rebudes (3º millor del campionat, empatat amb Dubljevic), a més de ser el jugador que més tirs lliures anota (4,5) i el segon que més minuts juga (27:27 minuts per partit).