Presentat el Calendari Solidari 2019 del Valencia Basket en col•laboració amb el CPCI Creu Roja

07/12/2018

Valencia Basket ha presentat este matí en la Sala de Premsa de la Fonteta el Calendari Solidari 2019 que els jugadors i jugadores de les primeres plantilles de l'equip taronja van realitzar al costat dels xiquets i xiquetes del Col·legi de Paràlisi Cerebral Infantil de Creu Roja de València. La principal novetat d'esta edició és la presència per primera vegada en les fotos del calendari de jugadores de la plantilla professional femenina, encara que el planter entrenat per Rubén Burgos no ha pogut estar present en la roda de premsa ja que esta mateixa vesprada afronten un partit de la Liga Dia en la pista del Cadí La Seu d'Urgell.

 

El calendari es pot adquirir des de ja en la Botiga Oficial del Valencia Basket amb un preu de cinc euros i els voluntaris de la Creu Roja ho oferiran en dos parades situades en l'anell de distribució durant el partit de demà davant el MoraBanc Andorra. Tots els beneficis recaptats aniran destinats a ajudar al centre educatiu a cobrir les seues diferents necessitats.

 

El conseller delegat de Valencia Basket, Paco Raga, ha destacat que “és la quinta temporada consecutiva en la qual el nostre Club ha participat en el Calendari Solidari a favor d'este Col·legi. I per primera vegada, les xiques del primer equip femení també apareixen en este calendari, compartint protagonisme en les fotografies amb els alumnes d'este centre i els jugadors de la plantilla masculina. Després d'una sessió de fotos entranyable, el resultat final ha superat novament les nostres expectatives. I no podem més que manifestar la nostra satisfacció per haver repetit com a part d'este projecte”.

 

L’aler Alberto Abalde ha participat per segona vegada en esta iniciativa solidària, encara que en esta edició és imatge de la portada juntament amb la seua germana Tamara. El jugador taronja ha recordat com va ser l'experiència en la realització del calendari: “Per a nosaltres és un xut d'energia tremend fer el calendari, passar encara que siga un ratet xicotet amb ells. Fer un esment a les seues famílies i a totes les persones que els ajuden i els cuiden, que és per a llevar-se el barret. Crec que el calendari ha quedat molt bonic i des del Club i els jugadors encara que siga contribuir amb un xicotet gra d'arena, estem molt contents de fer-ho i esperem seguir molts anys”.

 

Cristina Durán, il·lustradora encarregada del disseny del calendari i mare d'un alumne del centre, ha exercit de portaveu de l'AMPA del Col·legi de Paràlisi Cerebral Infantil de Creu Roja de València per a “donar les gràcies a tots els que contribuixen a realitzar este calendari: els voluntaris, els conductors, els professors, els pares i mares, al fotògraf Manuel Martín i a Valencia Basket. Són ja cinc anys i cada any és més bonic. El que comentàvem en la sessió de fotos és que va ser molt emocionant vore la forma en la qual molts dels jugadors que han participat altres anys es relacionaven amb els nostres fills. Els xiquets i les xiquetes esperen molt este moment però veiem també que molts dels jugadors esperen este moment. És un retrobament i ja som com una xicoteta gran família”

 

L'últim a prendre la paraula ha sigut Arturo Valoria, responsable de captació de fons de Creu Roja, que ha destacat “la col·laboració tan intensa amb Valencia Basket a l'hora de realitzar este calendari que amb tanta il·lusió posem a disposició de les persones que vullguen portar-se un a casa. Culminem un any de molta activitat, és una forma il·lusionant de tancar enguany. És una acció preciosa, que porta el respatler de molts socis de Creu Roja i no volem deixar de ressenyar la importància que té per a nosaltres esta acció. És una aportació molt important per a l'AMPA per tot el que permet dur a terme en el Col·legi i que beneficia als 53 alumnes que atenem tots els dies en este centre gràcies a la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana i a entitats tan solidàries com Valencia Basket”.

 

El calendari ja està disponible

A més de la tradicional distribució a través dels pares i mares del col·legi i en la seu de Creu Roja; este calendari solidari també es podrà adquirir a un preu de cinc euros en l'anell de distribució de la Fonteta durant els partits de desembre del Valencia Basket com a local. També es podrà trobar en les Oficines del Club i en la Botiga Oficial del Valencia Basket, en Actua Decor i on-line en la web de Yojimbo Còmics.

 

Les fotos de la sessió per a este Calendari Solidari 2019 han corregut de nou a càrrec de Manuel Martin, mentre que les il·lustracions, inclosa la portada, i la maquetació porten la signatura de Cristina Durán i Miguel A. Giner Bou, de LaGRUAestudio.

 

El Col·legi de paràlisi cerebral infantil de Creu Roja compte a les seues esquenes amb una experiència de més de 30 anys cuidant dels seus alumnes, que actualment són 53, treballant per a potenciar la capacitat física i neuronal dels xicotets i ajudar-los a tindre una major qualitat de vida.


TAGS: