Ponsarnau: “El repte és mantindre la mateixa filosofia defensiva també fora de casa”

13/12/2018

L'entrenador de Valencia Basket, Jaume Ponsarnau ha assenyalat en la prèvia del partit de la jornada 12 de la Liga Endesa en la pista del San Pablo Burgos (dissabte 15, 18:00h, Coliseum, Movistar Deportes) que després d'encadenar tres triomfs seguits com a local (en una ratxa de quatre victòries), ara “el repte està a mantindre la mateixa filosofia defensiva també fora de casa malgrat no tindre la calor del nostre públic. Aprofitar en este cas la calor del rival per a demostrar que volem defensar així de bé, en totes les situacions i en tots els conceptes. Sí que és cert que ara hi ha un matís, que és que perdem a un jugador interior amb Dubljevic i per tant baixem un punt en el nostre nivell físic. Però malgrat açò la nostra defensa és la que és i anem a intentar desenvolupar-la tan bé com siga possible també fora de casa”.

 

El tècnic taronja definia al seu rival del dissabte com un equip que “especialment en la seua pista és on mostra la seua màxima qualitat. Una qualitat que es basa sobretot en què tenen molt joc de pintura. Juntament amb nosaltres són l'equip de la Lliga que té més joc de pal baix. I ací destaca sobretot Deon Thompson. Però també tenen joc de creació amb Goran Huskic que és un dels seus millors passadors i creador d'avantatges. Estos dos jugadors marquen moltíssim una de les seues facetes competitives més importants. I després tenen talent fora, en el perímetre. Tenen jugadors explosius i que generen avantatge, tenen tir i força amb Cancar i Radoncic que són dos jugadors de joc físic cap a pintura, de corts, de trànsits”.

 

Ponsarnau considerava que la clau del partit passarà per “estar molt bé en la defensa de tot el que és este joc proper a cistella. També bé en el que és el joc de creació de Huskic. I controlar als xicotets tant a camp obert com especialment en el seu joc de pick and roll. Anem a haver d'estar agressius i parar la pilota perquè no traguen avantatges. I portar mentalment bé totes les coses que passen en una pista amb una atmosfera tan especial com la de Burgos”


TAGS: