El tercer quart condemna a un gran Valencia Basket a Salamanca (69-59)

06/01/2019

Valencia Basket no va poder allargar la seua bona ratxa en Wurzburg, i va acabar cedint davant de Perfumerías Avenida en un tercer quart que va limitar les opcions d'un equip que va tindre contra les cordes al campió de la competició.

El partit va començar amb Elonu fent una declaració d'intencions, amb un triple que estrenava el marcador. Però Meiya Tirera va respondre amb quatre punts consecutius, avisant de que Valencia Basket estava preparat per a la batalla. L'intercanvi de colps va continuar, amb Robinson inspirada per les locals, i Joy Adams donant una mínima diferència al final del primer parcial.

Les de Salamanca van eixir millor en el segon, amb dos cistelles consecutives que forçaven el temps mort de Rubén Burgos. La reacció no va poder ser millor, María Pina li donava la volta al marcador, i la defensa de Valencia Basket va fer la resta perquè les taronja mantingueren el lideratge, a pesar dels intents de Givens, que anul·lava Jori Davis en un final espectacular de la primera part, amb dos triples consecutius (27-31).

No obstant això, l'actual campió reaccionaria en un gran tercer quart. El joc exterior es va entonar, i els triples de Silvia Domínguez, Elderbrink i Givens, van començar a secundar una Angel Robinson que continuava veient cistella amb molta facilitat. La rotació taronja no va trobar solució, i un parcial de 9-0 va posar complicar la vida a les visitants, que veien com les seues opcions es reduïen al final del tercer quart a pesar del 2+1 d'Anna Gómez (54-43).

En l'últim parcial, la diferència es va mantindre. Els esforços de Joy Adams per baixar dels 10 punts els anul·lava una gran Silvia Domínguez, i quan pareixia que Valencia Basket es ficava en el partit, els ganxos de Laura Gil tornaven a esgotar les esperances de les de Rubén Burgos. Perfumerías Avenida va elevar el llistó de la seua defensa, i va acabar tancant una nova victòria a casa, després d'anar perdent al descans en el seu pavelló més d'un any després (69-59).

Valencia Basket va competir, va demostrar tindre nivell suficient per a competir amb els de dalt, i va acabar cedint davant de l'actual campió en la seua pista. Bones sensacions d'un equip que continua creixent a pesar de la derrota.