Valencia Basket cau davant d'un gran Lointek Gernika en la Fonteta (64-70)

12/01/2019

Valencia Basket ho va intentar fins al final però no va poder superar un ferit Lointek Gernika que va arribar a la Fonteta amb ganes d'exhibir la seua millor versió després de l'eliminació europea.

 

El partit va començar amb una intensa defensa zonal de Valencia Basket que se li va entravessar a Lointek Gernika, mentres Meiya i Pina sumaven els primers punts taronja. Buscava solucions Mario López parant el partit, però la reacció no arribava i un triple d'Anna Gómez i la cistella sobre la botzina de María Bettencourt posaven el +10 al final del quart, la màxima diferència local (17-7).

 

Però en el segon parcial sí que va arribar la reacció visitant. Va despertar el joc exterior de les basques amb Dietrick fent molt de mal, i quan se li va acabar un poc el gas a l'americana, Berezhynska li va donar continuïtat, anotant des de totes parts per a un parcial de 0-13 que li donava la volta al marcador. Per si no fóra poc, Nacickaite es va unir a la festa i les de Mario López se'n van anar fins als 30 punts, compensant el seu mal inici i agafant diferència (30-37).

 

No obstant això Valencia Basket no es donava per vençut. Amb el partit molt més estabilitzat, Anna Gómez va aparéixer, creixent-se en la direcció per a mantindre a les taronja amb opcions. La base valenciana anotava i decidia a la perfecció, perquè Meiya Tirera castigara en la zona. Milloraven les de casa, però no era prou. Cada vegada que s'acostaven en el marcador, els triples de Gernika tornaven a marcar la diferència. Vanderwall, Dietrick, Berezhynska, les basques no fallaven, fregant el 50% de encert.

 

En canvi a Valencia Basket no li entraven els tirs clau. I la diferència es va tornar a estirar, aconseguint el +10 per a les de Mario López. No obstant això, en l'últim quart, Anna Gómez de nou, amb un triple que pareixia clau, i Meiya, que continuava dominant la pintura, donaven opcions a un Valencia Basket que posava en peu la Fonteta. A 3 punts van arribar a posar-se les de casa, que no van poder culminar la remuntada gràcies a la inspiració d'una Nacickaite que ha caigut amb molt bon peu en la Lliga Dia.

 

Va lluitar fins al final València Basket davant d'un dels grans equips de la Lliga, demostrant que s'ha instal·lat en la zona alta de la classificació amb tot el mèrit.


TAGS: