Victòria coral i sòlida per al 3 de 3 en el Top16 (92-76)

16/01/2019

València Basket va mostrar la seua cara més col·lectiva i contundent en un partit important en la Fonteta amb 10 jugadors amb 7 o més punts i una victòria amb una renda important de cara a possibles desempats en el grup.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. La falta d'eficàcia taronja en l'inici va ser aprofitada per l'Estrela Roja mts Belgrade per a començar el partit amb un 0-6 que va tallar Labeyrie baixant un alley-oop. Ragland continuava fent mal en l'altre costat tant anotant com assistint però Dubljevic després de rebot ofensiu i Rafa des de la mitjana distància controlaven eixa eufòria anotadora. Una acció individual de Diot va retallar i un triple de Sastre va posar per davant per primera vegada al Valencia Basket (10-11 min.6). A pesar de l'encert de Perperoglou, el segon triple de Sastre mantenia per damunt a l'equip taronja i Zirbes ho empatava. Un 2+1 amb antiesportiva sobre Ojo va ser replicat per un altre després de robatori de Vives i la cistella de Perperoglou per una altra de Tobey per a mantindre l’encontre equilibrat. Perperoglou va assumir el pes ofensiu amb un triple i Tobey va anotar baix l’anella per a deixar el marcador en 21-23 al final del primer quart.

Van Rossom va tornar a empatar el partit i un triple de Matt Thomas va portar a Tomic a parar el partit amb 26-23 després de tres minuts de segon acte. Dubljevic va anotar a anella passada després del temps mort i un mat de Will Thomas va servir per a continuar obrint renda amb un parcial de 9-0 que va tallar Radanov des del tir lliure (30-23 min.14). Cinc punts seguits de Van Rossom van trobar la rèplica de Radanov i un triple ben defensat de Baron, però el belga estava encés i va ficar un altre triple per a retornar els huit d'avantatge abans de la tercera falta de Tobey. Faye va ficar el triple des de la cantonada, Dubljevic va acabar amb mestratge el pick and roll i després de la defensa, Rafa des del tir lliure va posar una nova màxima de nou punts. Baron va encistellar des de la mitjana distància i després de l'error de Labeyrie, Faye va convertir en transició. Valencia Basket no va convertir l'últim tir i al descans es va arribar amb 42-37.

Sastre va ficar la primera de la segona meitat i després de la defensa, un ganxo de Dubljevic va retornar els nou de renda abans del triple de Faye. Will va anotar a anella passada i Ragland va ficar una safata de fantasia després d'un bot orientat i un triple des de la cantonada per a baixar-lo al 48-45. Vives li va replicar amb un altre triple però Baron va repetir amb un triple des de la mateixa cantonada de l'anterior del seu equip i Ragland des del tir lliure va posar de nou a un als seus. Vives va tornar a agafar galons i va ficar des de la mitjana distància, Ragland es va inventar l'acció individual per a deixar la safata i Will des de la personal mantenia per damunt al Valencia Basket. Tobey va acabar amb la cistella en transició i després del robatori de Will, el propi ala-pivot taronja ho va transformar en un 2+1 perquè Tomic ho parara amb huit a dalt per al quadre taronja. Ragland continuava anotant quasi en exclusiva per al seu equip traient faltes que li portaven a la línia de personal encara que també ho feia Sastre per a posar el 62-53 a tres del final del tercer quart. L'equip taronja va defensar bé però no va tindre encert per a obrir més la ferida fins que Covic va ficar des de la mitjana distància i Tobey es va penjar a passada de Doornekamp. I després del tap del propi Tobey, un triple lliurat des de la cantonada de Rafa Martínez i una cistella trepitjant la línia de tres de Perperoglou ho deixava en 67-57 amb deu minuts per jugar.

Matt Thomas des de la mitjana distància i Covic en acció individual van intercanviar colps, i encara que Zirbes anote sobre Dubljevic, un triple de Matt i una passada preciosa de Diot per al mat de Dubljevic posaven el 74-61 abans d'un 2+0 de Covic. Dubljevic va convertir després de rebot ofensiu i Covic va ficar un triple per a entrar amb deu a dalt a sis minuts del final. Diot es va fabricar la canastra a taula i Radanov va atacar per a la safata amb encert, però Diot va ficar una preciosa passada picada per a l'espai en el qual Dubljevic va ficar la cistella. I després d'una bona defensa que va acabar en camp arrere, un triple de Matt (huit punts en la primera meitat de l'últim quart) obligava a Estrella Roja a parar el partit amb 83-68 al pas pel minut 26. Diot va replicar al triplàs de Ragland, i encara que Baron també va ficar de tres en l'altre costat, Diot va repetir amb una altra cistella llunyana per a defensar la renda taronja. Will es va fabricar el ganxo, els serbis van fallar per dues vegades i Will des de la línia ampliava la renda taronja. València Basket no alçava el peu de l'accelerador i va aconseguir certificar una gran victòria per 92-76.