Gran partit sense premi per a Valencia Basket en Fontajau (71-61)

20/01/2019

Valencia Basket va competir al màxim en el pavelló de Fontajau davant del líder Spar Citylift Girona demostrant la seua progressió i exhibint un gran nivell en una pista en què ningú ha aconseguit guanyar esta temporada.

El partit va començar equilibrat, amb els primers punts locals arribant a través de Dongue, que pareix que porte tota la temporada amb les catalanes. La mozambiqueña feia mal en la pintura, però Jori Davis, amb 6 punts consecutius, sostenia a les de Rubén Burgos, que van arribar a posar-se 4 punts dalt. No obstant això, Hampton encara no havia aparegut. L'americana va guiar a les de Surís de tornada al partit, amb un parcial de 10-0 que les posava dalt després del primer quart (24-18).

Però Valencia Basket no es donava per vençut. Tamara Abalde, María Pina, Anna Gómez, van anar elevant el nivell per a mantindre la igualtat en el marcador i inclús donar-li la volta. Només Dongue de nou i Colhado, junt amb la intensitat de Buch, van aconseguir que les de casa s'anaren dos punts per damunt al descans, amb tot per decidir-se (36-34).

L'enfrontament va seguir la mateixa dinàmica després del descans. L'aparició de Meiya Tirera en la pintura, va millorar a un Valencia Basket que començava a somiar amb el triomf. Les de Rubén Burgos van arribar a posar-se 8 dalt, però la reacció no tardaria a arribar. En este cas liderada per Rosó Buch, que amb 5 punts consecutius tornava la igualtat al marcador, en el qual anava a mantindre's dalt l'equip visitant gràcies a dos tirs lliures de Pina (50-51).

Amb el partit tan igualat, qualsevol detall podia marcar la diferència. I en l'últim parcial, eixe detall va tindre noms propis: Nuria Martínez i Nadia Colhado. La primera, amb un gran encert exterior i prenent sempre les decisions idònies, i la segona, dominant el pal imparable. Els seus punts li van donar a Girona el factor diferencial per a aconseguir la victòria, a pesar que Valencia Basket ho va intentar fins al final, per mitjà de Meiya Tirera.

Gran partit d'ambdós conjunts que demostra que els quarts de final de la Copa de la Reina seran competits i que Valencia Basket té capacitat per a lluitar contra qualsevol equip.