València Basket assalta l'infern de Pionir i es fica en quarts de la 7Days Eurocup (81-82)

23/01/2019

Una cistella de Sam Van Rossom a només 3.4 segons del final va sentenciar una victòria de molt mèrit de València Basket en l'infern serbi de Pionir davant d'Estrela Roja. Bojan Dubljevic va sobreeixir amb 24 punts, 8 rebots i 5 assistències.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Alberto Abalde, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Dos triples del pívot montenegrí van obrir el marcador i a pesar del primer encert local, el propi Dubljevic amb una acció individual va posar el 2-8. Un mat de Labeyrie després de rebot ofensiu de Dubi i un ganxo del montenegrí contenien l'inici anotador de Zirbes i una cistella de l'ala-pívot francesa posava el 6-14 a l'arribar a la mitat del primer acte. Van Rossom en una acció individual protegia la renda abans d'un triple de Perperoglou i encara que Tobey davall un alley-oop llançat per Diot, l’aler grec de l'Estrela Roja va ficar un altre triple sobre la botzina de possessió. Diot li va contestar amb un altre triple però Covic també va encertar de lluny per a deixar el marcador en 17-21 al final del primer quart.

Un parcial de 6-0 va posar per damunt a l'equip local gràcies a un triple de Baró, però Matt Thomas li va replicar amb un altre triple. Perperoglou es va fabricar la canastra des de la mitjana distància, Covic va ficar el triple llunyà i Ull va ficar el ganxo per a posar el 30-24 a sis minuts del descans. Van Rossom va convertir un triple important per a tallar la ratxa local i Dubljevic va convertir davall el cércol per a tornar a acostar a un al València Basket. Perperoglou continuava sustentant al seu equip en atac però Will Thomas es va penjar després d'un bon atac col·lectiu. Faye va ficar el triple però Will li va contestar amb un altre des del cantó per a mantindre a l'equip taronja (que hui va jugar a Belgrad amb la seua tercera equipación) un punt per davall a dos i mig del descans (35-34) . Perperoglou es va traure de la copalta un 2+1 replet de qualitat, Will només va aprofitar un dels seus tirs lliures i el grec de l'Estrela Roja va seguir amb la seua exhibició en el tir, encara que esta vegada Abalde li va replicar. Davidovac va fer l'eslàlom fins a l'anella, Diot va robar el baló per a la safata i després del temps mort local Perperoglou va ficar el seu 18é punt de la primera part. Però després de la jugada de pissarra taronja, un triple de Dubljevic (15 punts en la primera mitat) manava el partit al descans amb 44-42