Valencia Basket visita el Martín Carpena per quarta vegada en competició europea

28/01/2019

Valencia Basket viatja per última vegada en el Top16 de la 7DAYS Eurocup per a visitar per quarta vegada en competicions europees la pista de l'Unicaja (dimecres 30, 20:45h, Martín Carpena, Teledeporte) amb el bitllet per als quarts de final ja aconseguit i amb la seua primera possibilitat d'assegurar la primera plaça del grup, sempre que siga capaç d'imposar-se en el feu malagueny. La resta de resultats obrin un ventall d'opcions:

 

Possibilitats matemàtiques per a esta quinta jornada

 

Si Valencia Basket guanya a Màlaga:

- Acabarà el Top 16 com primer del grup G i tindrà el factor pista a favor com a mínim en l'eliminatòria dels quarts de final. Es mesuraria en la primera eliminatòria al segon classificat del grup E.

 

Si Valencia Basket perd per menys d'onze punts:

- Tindria guanyat el basket-average particular amb Unicaja, amb el qual estaria empatat amb 4-1. Per a assegurar la primera plaça del grup G, li bastaria amb fer el mateix resultat que els malaguenys en l'última jornada del Top 16.

 

Si Valencia Basket perd per onze punts:

- Tindria empatat el balanç i el basket-average particular amb Unicaja, per la qual cosa entraria en joc el tercer criteri de desempat, el basket-average general, que actualment és favorable a l'equip taronja: +33 per a Valencia Basket i +2 per a Unicaja

 

Si Valencia Basket perd per dotze o més punts:

- Tindria perdut el basket-average particular amb Unicaja, per la qual cosa ja no dependria de si mateix per a acabar primer de grup. En eixe cas, necessitaria guanyar en l'última jornada al Limoges CSP a la Fonteta i que l'equip malagueny perdera en la seua visita a Belgrad.

 

Quarta visita al Martín Carpena en competicions europees

L’encontre del dimecres serà la quarta ocasió en la que Valencia Basket visite el pavelló Jose María Martín Carpena en un partit de competicions europees. Encara que curiosament mai s'havia enfrontat a este equip fora de compromisos nacionals fins a la temporada 2016-17. En aquell curs, va visitar Màlaga en dues ocasions en la 7DAYS Eurocup: en el partit de Top16 en el qual es va portar el triomf per 70-78 i en la segona trobada de les Eurocup Finals, que va acabar amb victòria local per 79-71. En la temporada passada, en el precedent més recent entre estos dos equips en competició europea, Valencia Basket va guanyar en la pista de l'Unicaja per 83-85 en un partit de la jornada 16 de la Turkish Airlines Euroleague. La defensa taronja, una cistella de Abalde i els tirs lliures de Rafa Martínez i Erick Green van decantar la balança del costat valencià.

 

Nou enfrontament davant un rival espanyol a Europa

També serà la 18a vegada que Valencia Basket s'enfronte en competicions europees contra un equip espanyol lluny de la Fonteta. En els 17 precedents contra equips del nostre país a Europa, l'equip taronja té un balanç negatiu de 6 victòries i 11 derrotes. L'última vegada en la qual va jugar contra un rival espanyol a Europa va ser precisament el triomf en la Turkish Airlines Euroleague de la temporada passada.

 

Equilibri en les últimes visites a Màlaga

Des de la temporada 2013-14, Valencia Basket ha visitat la pista malaguenya en 10 ocasions, amb cinc triomfs per a cada costat, per la qual cosa l’encontre de demà decantarà la balança en l'un o l'altre sentit. El quadre valencià s'ha imposat en el partit de Lliga Regular de la temporada 2013-14 (71-74), en el partit de quarts de final del Playoff de la campanya 2015-16 (59-88), en el partit de Lliga Regular 2016-17 (83-91), en la trobada de Top16 de la 7DAYS Eurocup 2016-17 (70-78) i en l’encontre de la Turkish Airlines Euroleague 2017-18 (83-85). L'equip taronja ha perdut en quatre de les seues visites en partit de Lliga Regular ACB (en les temporades 14-15, 15-16, 17-18 i 18-19) i en el segon partit de les Eurocup Finals (79-71).

 

Tercer enfrontament de la temporada

Dins de l'enorme quantitat d'enfrontaments recents entre estos dos equips, el del dimecres serà el 18é partit entre ells en les quatre últimes temporades (12-5 de balanç favorable a l'equip taronja en este temps) i el tercer de l'actual campanya. Valencians i malaguenys es van vore les cares per primera vegada esta temporada en la primera jornada de la Liga Endesa, en un partit que va acabar amb triomf malagueny per 86-73. L'absent demà Alberto Díaz (17 punts amb 5/5 en triples), Wiltjer amb 15 i Jaime Fernández amb 14 punts i 5 assistències van ser els artífexs del triomf verd. El segon enfrontament va ser en el primer partit de 2019, quan el Valencia Basket es va imposar a la Fonteta per 85-74. Els Thomas amb 18 punts cadascun van ser els millors en el costat valencià, amb Abalde (14-7-3) sent el més valorat amb 24 crèdits.


TAGS: