València Basket assegura a Màlaga la primera posició del grup del Top16 (69-72)

30/01/2019

Una colossal segona part defensiva, rebent només 24 punts, guia el camí a aconseguir una victòria de mèrit a Màlaga que assegura la primera posició del grup gràcies a un balanç de 5-0. 18 punts Matt Thomas i 15 Bojan Dubljevic, màxims anotadors.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Alberto Abalde, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un tir lliure de Will Thomas va ser la primera anotació taronja davant un Unicaja que va eixir en tromba i que es va posar 8-1 després dels primers quatre minuts. Un triple de Roberts va posar per primera vegada la desena d'avantatge i un mat de Shermadini va obligar a Ponsarnau a parar el partit amb 13-1 quan encara no s'havien complit els primers cinc minuts. Un triple des del lateral de Joan Sastre va ser la primera cistella en joc de Valencia Basket i després de l'encert de Jaime Fernández, Van Rossom va ficar un altre triple. Unicaja trobava el camí al cércol per a les penetracions però Will va ficar el tercer triple seguit per a retallar el desavantatge a set. Doornekamp baix l’anella va equilibrar els tirs lliures de Shermadini i Matt Thomas des de la mitjana distància deixaven el marcador en 19-14 al final del primer acte.

Un 3+1 de Matt Thomas i un triple de Doornekamp des de la cantonada li van donar la volta al marcador (19-21) amb un parcial de 6-20 fins a un triple amb addicional de Boatright. Jaime Fernández i Tobey van intercanviar cistelles, igual que Lessort i Doornekamp per a mantindre el partit amb dos punts de renda local fins que un triple en transició de Matt Thomas posava el 27-28 en la meitat del segon quart. Roberts li va replicar amb un altre triple i Jaime Fernández va tornar a estirar un poc l'avantatge malagueny fins a un encert des de la mitjana distància de Matt. Un triple de Jaime Fernández, dos tirs lliures de Lessort i un nou triple de Jaime Fernández van posar el 40-30 a dos minuts del descans abans d'un ganxo de Dubljevic. Però Jaime Fernández seguia amb el seu xou ofensiu malgrat que Dubi li donava resposta en l'altre costat i un triple de Roberts posava onze a dalt als locals abans d'una cistella de Matt Thomas que manava el partit al descans amb 45-36.

En el descans es va revisar un dels triples de Matt Thomas i es va concedir cistella de dos, per la qual cosa la segona meitat va començar amb 45-35. Un triple des de la cantonada de San Emeterio va ser contestat per un mat de Shermadini. Una safata de Will Thomas i un triple de Waczysnki després les coses seguien amb deu d'avantatge per als locals. Dues cistelles seguides de Tobey van ser replicades per un triple de Waczynski (53-44 min.26). San Emeterio es va fabricar la cistella des de la mitjana distància però Okouo va traure el 2+1 per a posar una altra vegada deu a dalt als locals. Matt Thomas va clavar el triple després de rebot ofensiu però Waczynski li va replicar amb un altre i Jaime Fernández des del tir lliure posava el 60-49. Cinc punts seguits de Dubljevic, amb Will Thomas creixent en defensa en el costat taronja, deixaven el marcador en 60-54 amb deu minuts per jugar.

Dubljevic es va fabricar una altra cistella baix l’anella i un tir lliure de Doornekamp va baixar el desavantatge a tres amb la defensa taronja tancant el cércol però sense encert per a retallar encara més fins a un triple de Matt Thomas per a empatar el partit a 60. Díez va tallar el parcial en 0-11 i Jaime Fernández va ficar un triple que va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 65-60. Doornekamp va clavar el triple després d'una bona acció defensiva i un triple de Vives li va donar de nou la volta al marcador, portant a Casimiro a demanar temps mort amb 65-66 a 4:30 per al final. Shermadini va convertir dos des de la personal, Valencia Basket va fallar un parell d'opcions per a tornar a posar-se a dalt i Milosavljevic va anotar la safata per a entrar amb 69-66 en els últims tres minuts. Dubi va ficar un des de la personal i després de la defensa, va tornar a traure falta però només va aprofitar un altre d'ells. Després de dues bones defenses, Dubljevic va convertir el ganxo i es va entrar amb un a dalt per a l'equip taronja en l'últim minut. Els dos equips van fallar els seus atacs i Unicaja va tindre bola amb un a baix i 26,8 per jugar. El tir de Waczynski no va entrar, Vives va assegurar el rebot i no va perdonar des de la personal per a assegurar el triomf i la primera plaça per 69-72.