La ratxa taronja es para a Manresa (75-66)

03/02/2019

Valencia Basket va vore tallada la seua bona ratxa de resultats al no poder traure el triomf de la pista del Baxi Manresa (75-66) en un encontre en el qual el seu baixíssim percentatge en el triple va complicar les coses a un equip taronja que va anar a remolc quasi tot el partit. Malgrat la falta d'encert, els homes de Ponsarnau van trobar la forma de posar-se per davant en l'últim quart amb un parcial de 0-12, però la capacitat de Fisher de generar-se punts i l'encert  final en el triple de l'equip local va fer que la victòria es quedara a Manresa. Bojan Dubljevic amb 16 punts i Alberto Abalde amb 11 i 4 rebots van ser els millors en l'equip taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. L'aler canadenc va ficar la primera cistella de l'equip taronja i encara que Dubljevic va contestar al triple de Zubcic, la falta d'encert del Valencia Basket davant un Baxi Manresa intens va propiciar un parcial de 6-0 liderat per Corey Fisher que posava el 11-4 després de la disputa dels primers cinc minuts. Un tir lliure de San Emeterio i dos de Guillem Vives van acostar a dos a l'equip taronja, però una cistella de Muñoz deixava el marcador en 13-9 al final del primer quart.

Murphy i Will Thomas van intercanviar cistelles baix l’anella i Sastre després d'un robatori va traure personal i va tornar a col·locar a dos a l'equip taronja (15-13) abans de dos triples seguits de Toolson i Muñoz. Will Thomas va tallar el parcial a passada de Matt, que patia per a contindre en defensa a Muñoz però que era capaç d'encertar amb dues cistelles seguides per a deixar el desavantatge en sis al pas per la meitat del segon quart. I el propi Matt Thomas va ficar el primer triple taronja del partit per a posar el 25-22. Sima es va penjar de l’anella, Dubljevic es va fabricar el ganxo i dos tirs lliures del montenegrí van posar a un a l'equip visitant abans del mat de Lalanne després d'una bona jugada col·lectiva de l'equip del Bages. Un 2+0 de Abalde, un tir lliure de Lalanne i dos llançaments des de la personal de Rafa Martínez van empatar el partit a 30. Però una safata de Gintvainis i dos tirs lliures de Zubcic sobre una falta revisada que els àrbitres van considerar dins de temps manaven el partit al descans amb 34-30.

Un triple de Fisher va obrir la segona meitat i després de quatre punts seguits de Dubljevic, Fisher va ficar el seu segon triple. Valencia Basket no trobava l'encert des de lluny ni tampoc Dubljevic a taula sota el cércol, la qual cosa unida a un triple de Toolson va ampliar l'avantatge local fins al 43-34 al pas pel minut 25. Matt va trobar a Dubljevic perquè esmaxara amb contundència i després va convertir des de la mitjana distància per a baixar un poc d'aigua però Pere Tomàs va convertir a anella passada. Dubljevic continuava anotant en la pintura, en este cas a passada de Vives i Will es va fabricar el ganxo baix l’anella per a portar a Peñarroya a parar el partit amb 45-42. Un triple de Toolson va tornar a ampliar la renda local però Tobey va anotar després de rebot ofensiu i després d'un tap del propi pivot nord-americà, va baixar un alley-oop per a tornar a posar a dos a l'equip taronja i deixar-lo amb 48-46 amb deu minuts per jugar.

Van Rossom va empatar el partit baix l’anella i un triple de Van Rossom, el segon del partit per a Valencia Basket, va posar per primera vegada per davant a l'equip taronja. I un 2+1 de Abalde després del rebot ofensiu del seu propi tir va elevar el parcial a un 0-12 per a donar-li la volta al marcador (48-54 min.33). Muñoz va trencar la ratxa taronja des del tir lliure i Fisher es va traure una safata de la cistella abans d'un ganxo de Dubljevic. Després del temps mort, la jugada de pissarra va acabar amb un mat de Abalde, Lalanne va ficar des de la mitjana distància i Muñoz va clavar el triple per a tornar a posar a un al Baxi Manresa. Lalanne ho va tornar a empatar, en este cas a 58, des del tir lliure i Fisher li va donar la volta des de la línia de personal (60-58 amb 3:39 per jugar). Vives ho va empatar amb una acció individual però Fisher es va inventar un 2+1 per a mantindre per davant a l'equip de casa. Valencia Basket no va trobar l’anella en les dues següents accions i Murphy va ficar un triple per al 66-60 amb menys de dos minuts per jugar. Matt Thomas tampoc va anotar després del temps mort però tampoc el va fer Baxi Manresa i va haver-hi falta sobre el rebot de Will Thomas, que només va ficar un llançament. Un triple des de la cantonada de Toolson ja ficats en l'últim minut era la sentència a l’encontre (69-61) i ni tan sols des del tir lliure aconseguia anotar els dos Matt Thomas, encara que Valencia Basket ho continuava intentant i una safata de Abalde el retallava a cinc a mig minut del final. Fisher no va perdonar des de la personal i Toolson ho va tancar des del tir lliure després de la pèrdua taronja en un partit que va acabar amb un resultat final de 75-66.