Triomf davant Limoges CSP, 6-0 i primers del Top 16 (91-84)

06/02/2019

Valencia Basket va tancar la seua participació en el Top 16 de la 7DAYS Eurocup amb un ple de triomfs després d'imposar-se a la Fonteta al Limoges CSP (91-84) en un partit que no va poder trencar fins a un parcial de 14-0 en l'últim quart. Matt Thomas amb 17 punts sense fallades en els tirs de camp i Tobey (11-7) van ser els més destacats.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Alberto Abalde, Will Thomas i Mike Tobey. Un mat del pivot nord-americà va equilibrar la cistella inicial de Boutsiele en un començament de partit amb errors en els dos costats. Tobey va anotar els sis primers punts de l'equip taronja, encara que un triple de Hardy i tres tirs de Taylor van donar un xicotet avantatge a l'equip francés (6-12 min.5). Una safata de Van Rossom, un triple de Matt Thomas i una altra safata en transició després de robatori de Sam li van donar la volta al marcador i un triple de Doornekamp va allargar el parcial a un 10-0 per al 16-12. Hardy ho va tallar amb un triple i Samuels va posar de nou per damunt al Limoges CSP, encara que el ganxo de Dubljevic i un tir lliure de San Emeterio l'empataven. I un triple de Matt Thomas sobre la botzina de quart ho deixava en 22-19 al final del primer acte.

El segon quart va començar amb un triple de San Emeterio i un encert des de la mitjana distància de Matt i encara que Hardy va ficar un triple, San Eme li va respondre amb un altre. Howard va ampliar el festival de triples de l'inici d'este segon acte i el propi jugador francés va traure un 2+1 per a acostar al Limoges i Miles va empatar el partit a 30. Taylor li va donar la volta al marcador abans que Tobey baix l’anella trencara la sequera taronja. Un triple i un 2+1 de Labeyrie van obrir un parcial que va continuar Van Rossom amb un altre triple per a un parcial de 11-0 que va posar el 41-32. Cinc punts seguits de Miles van ser replicats per un triple de Abalde i una cistella de Will trepitjant la línia. Taylor encistellant o assistint a Bouteille després de robatori no deixava créixer la renda taronja tot i el triple de Abalde i s'arribava al descans amb 49-43.

La segona meitat va començar amb un parcial en contra que va posar per davant a l'equip francés i que va portar a Ponsarnau a parar el partit després de menys de minut i mig de tercer quart. L'encert no arribava i el Limoges feia mal corrent per a posar el 49-52 abans d'un triple de Doornekamp. El canadenc va provocar la pèrdua, va capturar el seu propi rebot i va ficar un triple per a tornar a posar per davant a l'equip taronja. Samuels i Bouteille van tornar a canviar el signe del partit i Dubljevic des del tir lliure l'empatava a 57 al pas per la meitat del tercer quart. Bouteille continuava enxufant des de fora però Van Rossom li va contestar amb un altre triple i San Emeterio es va fabricar la safata per a posar el 62-61 abans de la falta de tres tirs sobre Howard. Bouteille va tornar a castigar amb el triple, i encara que Tobey i Matt es van deixar punts en els tirs lliures, Van Rossom ho va tornar a empatar i Labeyrie des de la personal tornava a posar per davant al Valencia Basket. Matt Thomas va encertar des de la mitjana distància per a deixar-ho en 70-66 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un triple de Matt Thomas i un altre de San Emeterio que van posar deu a dalt a l'equip taronja i van portar a Perronet a parar el partit després de tot just 56 segons de quart. San Emeterio va anotar a cércol passat per a ampliar el parcial a un 14-0 abans del triple de Rouselle. Tobey des de la personal mantenia la renda taronja per damunt de la desena encara que Howard va reactivar l'ofensiva per a posar el 80-73. Sastre va trobar a Abalde per a la safata i Will va convertir després de rebot ofensiu per a entrar amb onze d'avantatge en els últims quatre minuts. Taylor volia agarrar als seus al partit i un 2+1 de Samuels posava el 84-78 però Will tornava a anotar després de rebot ofensiu i Matt Thomas va clavar el triple per a tornar a posar els onze d'avantatge. L'equip taronja no va tindre encert en les següents accions i malgrat la intensitat de Labeyrie en defensa, el Limoges CSP anotava des del tir lliure per a apretar el marcador ficats en l'últim minut. No obstant això, l'equip taronja va provocar la pèrdua en l'atac que podria haver donat opcions a l'equip francés i va acabar certificant la victòria per 91-84.