Un gran Will Thomas no basta davant de Monbus Obradoiro (87-94)

09/02/2019

Derrota taronja en el partit previ a la Copa del Rei a pesar del gran partit de Will Thomas amb 23 punts i 34 de valoració. Els visitants es van posar per davant en la recta final del partit i van sentenciar en els últims segons.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Mike Tobey. El partit va començar amb dos triples seguits de Guillem Vives i Aaron Doornekamp, la qual cosa unida a un mat després de rebot ofensiu de Tobey va suposar un parcial de 8-0 que va tallar Hlinason anotant baix l’anella. Sastre en una acció individual va replicar al triple de Simons i després d'una bona defensa, un triple del balear va posar el 13-5 després dels primers quatre minuts. Brodziansky i un triple de Simons van acostar a tres als gallecs abans de cinc punts seguits de Will Thomas que portaven el partit a parar-se amb el temps mort televisiu amb 18-10. Will continuava mantenint ofensivament a l'equip malgrat els punts de Singler i Hlinason i una cistella des de la cantonada de Van Rossom deixava el marcador en 21-14 en acabar el primer acte.

Un triple de San Emeterio va posar per primera vegada la desena d'avantatge i Labeyrie des del tir lliure la mantenia malgrat els encerts de l'equip gallec, que retallava a sis amb una safata de Vasileiaidis després de robatori (26-20 min.13). Un triple de Matt Thomas va ser replicat per un altre del grec del Monbus Obradoiro. I una safata en transició de Sastre i un mat amb addicional de Labeyrie van ser contestats per un triple de Pozas i un mat amb addicional de Hlinason per a arribar a la meitat del segon quart amb 34-29. Sastre va clavar el triple en l'acció següent i Tobey des del tir lliure donava nou d'avantatge a l'equip taronja a tres i mig del descans (38-29). Will des de la personal i Vives baix l’anella anul·laven el triple de Sàbat i una anella passada del propi Will retornava la desena d'avantatge abans d'un altre triple gallec, en este cas de Vasileiadis. Will continuava trobant l’anella des del tir lliure, el grec també ho va fer i l'última taronja no va entrar per a arribar 46-39 a l'intermedi.

La segona meitat va començar amb un ganxo de Tobey abans que li xiularen la tercera en una acció en la qual Simons es va danyar al braç i Will des del tir lliure va posar una nova màxima. Un triple de Van Rossom ho va ampliar fins al 53-41 encara que Llovet no deixava créixer més l'avantatge local. Brodziansky va encistellar el triple i encara que Sastre li va replicar amb un altre en l'altre costat, l'eslovac se les enginyava per a continuar anotant per al Monbus Obradoiro. Un 2+1 de Will Thomas no va tallar el moment ofensiu del pivot del quadre gallec i Vasileiadis va traure una falta de tres tirs per al 60-53 al pas pel minut 26. Doornekamp va clavar el triple des de la cantonada i malgrat un tir lliure de Singler, un altre triple de Dubljevic col·locava dotze a dalt al Valencia Basket en arribar el temps mort televisiu. Brodziansky i Sàbat van retallar amb dues cistelles seguides i quatre punts de Vasileiadis ho baixaven a un 66-62 el que va portar a Ponsarnau a parar el partit. Vives es va fabricar la safata i Brodziansky va ficar baix l’anella per a arribar amb 68-64 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Brodziansky va posar a un als gallecs abans de dos tirs lliures de San Emeterio. L'eslovac del Monbus Obradoiro es va penjar de l’anella però una falta sobre Tobey després de rebot ofensiu mantenia tres per damunt al València Basket. Brodziansky continuava sent un malson per a la defensa taronja però la cistella baix l’anella de Labeyrie i els tirs lliures de Vives no deixaven que l'equip taronja soltara el comandament del partit fins que una cistella de Llovet des de la mitjana distància l'empatava a 75 amb 5:50 per jugar. Després del temps mort, Will Thomas va ficar el triple, Llovet va encistellar un ganxo i San Emeterio va traure la personal per a ficar dos tirs lliures. David Navarro va anotar la safata després de robatori i Pozas va posar per primera vegada per damunt al Monbus Obradoiro (80-81) a poc menys de quatre per al final. Tobey es va penjar després d'una bona jugada col·lectiva i després de la defensa, Will Thomas va traure una cistella amb addicional per a entrar amb quatre d'avantatge en els últims tres minuts. Llovet no va perdonar des del tir lliure i després de la pèrdua taronja, un triple de David Navarro va tornar a posar per damunt al Monbus Obradoiro (85-86, -01.53 per al final). Després del temps mort, Van Rossom va fallar el tir però Brodziansky va cometre infracció de passos. Els àrbitres van xiular falta en atac de Dubljevic i David Navarro va ficar des de la mitjana distància per al 85-88 amb 41 segons. Matt Thomas va fallar el triple i la falta en el rebot va donar dos tirs a Brodziansky que no va perdonar. La fallada de Van Rossom i les faltes a la desesperada de l'equip taronja van deixar el marcador final en 87-94