Rubén Burgos, 50 partits amb Valencia Basket Femení

21/02/2019

La victòria davant d'Embutidos Pajariel Bembibre va ser especial per a Rubén Burgos més enllà del resultat obtingut. El tècnic valencià va aconseguir la xifra de 50 partits al capdavant de la banqueta, des que s'embarcara en el projecte del senior femení taronja. L'entrenador, ha repassat la seua trajectòria des que iniciara el repte.

 

Arribada a l'equip

“Quan s'aposta per mi per al repte, no valorem el canvi d'entrenar hòmens o dones, era passar d'entrenar un equip de formació per a ajudar jugadors a aconseguir el màxim nivell, com era l'EBA, a un equip de rendiment, l'objectiu del qual era competir i guanyar cada semana” explicava sobre la seua arribada.

 

De la permanència a l'ascens

Coincidint amb la seua incorporació, l'objectiu del club va passar a ser molt més ambiciós. “Era un canvi molt gran però “fàcil” perquè no era per a mi, era a nivell club. I tots des del primer dia parlem d'ascens. Ningú va amagar que era el nostre objectiu i els mimbres anaven en consequència” reconeixia.

 

Fase d'ascens

L'equip va haver d'assumir la pressió de jugar-se la vida a casa per a aconseguir la seua meta. “Els pros superaven per molt els contres. Públic del teu costat, la il·lusió de tindre els familiars en la grada... Jugar a casa amb el suport de la gent del club teníem clar que anava a ajudar-nos molt més que a perjudicar-nos” analitzava. No va començar amb bon peu, després de la primera derrota. “El nostre objectiu era jugar el diumenge. La derrota del primer dia no canviava els plans. Si guanyaves els tres següents ascendíem. I tots ho vam tindre tindre molt clar. No va caldre fer treball especial de mentalitat amb les jugadores, estaven mentalitzades, I guanyant els tres següents vam ascendir. Eixa tensió acumulada... Va ser un orgull haver-ho aconseguit al final i amb la nostra gent davant. És amb el que em quede. Amb l'alegria de les jugadores després d'aconseguir l'objectiu pel que portaven un any treballant” relataba.

 

Arribada a la Lliga Dia

Esta temporada si és possible, el repte és major. “Afrontem la temporada des de la humilitat. Som nous en la categoria. Jo com a entrenador sóc nou en Lliga 1. Tenim algunes jugadores amb experiència, però també altres que no la tenen. El nostre repte era, amb el treball diari i l'esforç, meréixer-nos ser un equip a tindre en compte, molt competitiu i veure com ens anàvem col·locant en la classificació. El treball està donant els seus fruits i estem en una bona posición” explicava.

 

Copa de la Reina

La classificació copera, ha sigut una altra de les alegries que ha viscut. “Era algo que desitjàvem i per al que volíem treballar. Era molt difícil, complicat i depén de molts factors. Açò és esport i el rival també juga. Però era algo que volíem aconseguir” comptava.

 

Suport de l'afició

L'augment del seguiment a l'equip femení, ha sigut una altra de les alegries que ha viscut en estos 50 partits. “Valencia és una ciutat de bàsquet. Masculí i femení. Com Valencia Basket és un club d'hòmens, dones, xiquets i xiquetes. I qui tinguera dubtes ara té la prova en la grada en els partits de la Lliga Dia” reflectia.

 

El tècnic va acabar amb una valoració personal el repàs als seus 50 partits amb l'equip. “Fins que no pares o no arriben les vacacions i tires la vista arrere, no eres molt conscient del camí recorregut. Està sent un camí important, sobretot ho estem disfrutant, i està aconseguint-se amb relativa velocitat.


TAGS: