Doble triomf per a Alberto Abalde i Bojan Dubljevic en el primer partit de les finestres de febrer

22/02/2019

Els internacionals de Valencia Basket Alberto Abalde i Bojan Dubljevic van aconseguir el triomf amb les seues seleccions nacionals en esta quinta jornada de la segona ronda de la fase de classificació per a la Copa del Món 2019. La Montenegro de Bojan Dubljevic va fer un pas de gegant cap a la Xina en guanyar a Ucraïna per 74-76 i depén de si mateixa per a estar en el Mundial, una cosa que aconseguirà amb un triomf o una derrota curta davant Letònia el dilluns. L'equip nacional d'Espanya, que ja té tret el bitllet per al Mundial des de l'anterior aturada de seleccions, va defensar el lideratge del grup I en guanyar precisament a Letònia a Riga per 62-67. Un triple de Quino Colom i un mat de Brizuela van acabar decidint la sort d'un partit que es va apretar al final malgrat que va ser dominat per Espanya des de l'inici.

 

L'aler de Valencia Basket Alberto Abalde va eixir com a titular en el quintet triat per Sergio Scariolo i va acabar el partit amb una targeta de 9 punts amb 3/6 en triples, 2 rebots i 2 assistències. L'equip nacional tancarà la seua participació en esta fase de classificació per al Mundial a casa. Espanya (9-2) es mesurarà a l'altre equip del grup que ja està classificat, Turquia (8-3), en San Cristobal de la aguna el dilluns 25 de febrer a les 19.30 hora peninsular.

 

Montenegro depén de si mateixa per a aconseguir el bitllet per a la Copa del Món 2019 després de guanyar en la pista d'Ucraïna per un apretat 74-76. Un triple de Bojan Dubljevic va donar un avantatge de cinc punts a la selecció montenegrina en l'últim minut, encara que la falta d'encert des del tir lliure li va donar un últim tir a Ucraïna per a canviar la sort del partit, encara que no el va aprofitar. Dubljevic també va eixir com a titular en este encontre i va romandre 36 minuts en la pista, en els quals va aportar 11 punts, 5 rebots i 3 assistències. Montenegro (7-4) tancarà la fase de classificació a casa rebent a Letònia (6-5) el dilluns 25 a les 19.00 hores en un partit que jugarà com a local en el Sports Center Moraca de Podgorica. Un triomf o una derrota per menys de nou punts (va guanyar a Riga per 75-84) classificaria automàticament a la selecció de Montenegro per a la Copa del Món 2019 de la Xina.


TAGS: