La segona part permet colpejar primer (1-0) davant de Rytas (75-64)

05/03/2019

Valencia Basket va colpejar primer en la seua eliminatòria de quarts de final davant el Rytas Vilnius en portar-se la victòria en el primer partit per 75-64. Després d'una primera part espessa, l'equip taronja va créixer des de la defensa per a protegir el factor pista, es va posar per davant de la mà de l'encert de Matt Thomas (15 punts) i va trencar el partit amb un parcial de 23-6 en l'últim quart. El segon punt de l'eliminatòria es posarà en joc el divendres 8 a les 18.00 hora espanyola en el Siemens Arena.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Mike Tobey. Una cistella amb addicional de l'aler càntabre i un triple de Tobey van replicar al 0-5 d'eixida de l'equip lituà. Sastre mantenia per damunt a l'equip taronja encara que Parakhouski feia mal generant-se els punts baix l’anella per a arribar amb 8-9 després dels primers cinc minuts. Abalde a taula va ser contestat per Kramer anotant des del tir lliure o assistint per al triple de Seeley, encara que van ser dos tirs lliures de Bendzius i una cistella després de rebot ofensiu de Echodas els que van ampliar la renda lituana fins al 10-17. Doornekamp va trencar el parcial en contra fabricant-se la cistella baix l’anella i Sirvydis va clavar el triple per a deixar el marcador en 12-20 al final del primer quart.

Tobey després de rebot ofensiu i un triple de Doornekamp van retallar el desavantatge i un altre triple de Matt Thomas va empatar el partit a 20, la qual cosa va portar a Adomaitis a parar el partit. Parakhouski va tallar el parcial en 8-0 però un triple de Vives va tornar a posar per davant a l'equip taronja i un altre de Abalde va ampliar la renda taronja a quatre punts (26-22 min.16) encara que Parakhouski continuava trobant cistelles baix l’anella per a no deixar créixer més l'avantatge local. Kramer es va lesionar, aparentment de gravetat en el genoll, i va haver d'abandonar el partit, però després de l'esglai, el seu equip va reaccionar amb un triple de Girdziunas per a tornar a prendre la davantera. Un tir lliure de Echodas i una cistella final de Seeley manaven el partit al descans amb 26-30.

San Emeterio va inaugurar el marcador de la segona meitat i Van Rossom amb una acció individual va tornar a empatar el partit. Parakhouski i San Emeterio van intercanviar cistelles i un mat en transició de Labeyrie després d'un tap de Tobey posava el 34-32 que va portar a Adomaitis a demanar temps mort. Stipcevic va ficar el triple per al quadre lituà i Vives li va replicar amb un altre després de rebot ofensiu de Tobey. Butkevicius va seguir amb l'encert exterior i Matt Thomas va convertir des de la mitjana distància per a mantindre per damunt a l'equip taronja. L'intercanvi de tirs lliures entre Labeyrie i Girdziunas mantenia el partit empatat a 40 al pas pel minut 27 encara que Will baix l’anella i un alley-oop baixat per Labeyrie donaven un poc d'aire al Valencia Basket i dos tirs lliures de Will ho ampliaven. Després d'una bona defensa, Matt va convertir després de pot des de la mitjana distància per a posar set a dalt a l'equip taronja, encara que Sirvydis des del tir lliure el deixava en 48-43 amb deu minuts per jugar.

Vives va ficar a taula la primera de l'últim acte i encara que Sirvydis va ficar el triple, Matt Thomas li va contestar amb un altre en la jugada següent i després d'un robatori de Vives, el propi Matt es va penjar de l’anella en transició per a provocar el temps mort visitant (55-46 min.32). Seeley va anotar de tres després de l'aturada però un Matt Thomas encés li va replicar en l'altra cistella amb un altre triple i un palmeig de Will va posar per primera vegada al Valencia Basket per damunt de la desena d'avantatge. I després d'una bona defensa, San Emeterio en transició es va traure de la cistella un 2+1 increïble que va portar a l'equip lituà a esgotar els seus temps morts (63-49 min.34). Seeley va clavar el triple però una antiesportiva a Bendzius va portar una jugada de cinc punts de Doornekamp i després de robatori, Van Rossom es va anar al cércol amb tot per a ficar la safata i col·locar el 70-52 amb quatre minuts per jugar. Alberto Abalde va mantindre apretat el peu en l'accelerador davant un Rytas Vilnius en el qual els seus jugadors de rotació van tractar d'aprofitar els minuts finals per a deixar el resultat final en 75-64.l en 75-64.