Triomf coral i contundent davant d'UCAM Múrcia (89-65)

10/03/2019

Valencia Basket va tancar amb un ple el seu retorn a la competició amb la seua quarta victòria en nou dies en imposar-se al UCAM Múrcia per 89-65, un triomf que li permet a més recuperar la quarta posició de la Liga Endesa. L'equip taronja va dominar el partit des de l'inici, va aguantar l'envit físic plantejat per l'equip murcià i va acabar per ampliar el seu avantatge per a matar definitivament el partit en l'últim quart. En un triomf coral, Mike Tobey va tornar a ser el millor anotador de l'equip taronja (15 punts), ben acompanyat per Labeyrie (13), Dubljevic (12) i Will (12).

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos tirs lliures de Will i un triple de Dubljevic van equilibrar l'inici anotador dels exteriors murcians, amb Booker tirant de l'ofensiva visitant. El segon triple de Dubljevic i el primer de Sastre van donar una primera renda a l'equip taronja, que va ampliar Will des del tir lliure i un palmeig de Doornekamp (15-7 min.5). Booker va tallar el parcial i un alley-oop baixat per Rojas va retallar l'avantatge taronja encara que Dubljevic li va traure la tercera a Soko i no va fallar des de la personal. Mitrovic li va agafar el relleu ofensiu i l'intercanvi de tirs lliures entre Labeyrie i Rojas ho deixaven en 18-15 al final del primer quart.

Labeyrie es va fabricar la cistella baix l’anella, Cate va anotar després de rebot ofensiu i Mike Tobey va rebre en la pintura per a traure el 2+1 i posar el 23-17 a set minuts del descans. Matt va ampliar la renda taronja des de la mitjana distància i una combinació entre Abalde, Labeyrie i Tobey va acabar amb un mat del pivot taronja que va portar a Sito Alonso a parar el partit amb deu a dalt per a Valencia Basket. Urtasun va anotar sobre la botzina de possessió per a tallar el parcial i un 2+1 de Booker va tornar a acostar al UCAM Múrcia (27-22) en arribar a la meitat del segon acte. Van Rossom va protegir la renda taronja des del tir lliure, Tumba va convertir després de rebot ofensiu i Tobey va obrir el camp clavant el triple, encara que Rojas va tornar a anotar de segona opció. Una pilota penjada que va culminar Abalde i un ganxo de Dubljevic van tornar a posar la desena d'avantatge. I Will Thomas amb una acció individual posava el 38-26 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un triple de Will Thomas i després d'una defensa, el capità Rafa Martínez va convertir un altre triple per a posar el +18 abans d'una cistella de Rojas. L'equip murcià va aprofitar la falta d'encert del València Basket en els següents minuts per a posar el 44-33 amb un parcial que va tallar Will Thomas anotant a taula. Un triple de Vives va replicar a l'encert de Soko, però Doyle va tornar a convertir un triple des de la cantonada. Vives es va fabricar la safata en una acció individual però Doyle va tornar a castigar amb un triple des de la cantonada per a posar el 51-41. Sergi va trobar a Will baix l’anella per al mat i una falta que es va convertir en una segona antiesportiva de Rojas li va permetre a Doornekamp l'opció d'anotar tres tirs lliures per a posar de nou els quinze punts d'avantatge. Doyle va anotar des de la personal, però una penetració de Abalde va acabar amb una falta i una antiesportiva posterior que van ser altres tres tirs lliures a Abalde i una altra de Kloof en altres dos tirs lliures de Sergi. Doyle va ficar el triple i després de la fallada taronja, Mitrovic va convertir després de rebot ofensiu i Abalde va aconseguir una safata plena d'energia. Els tirs lliures de Doyle ho deixaven amb 63-50 amb deu minuts per jugar.

Un ganxo de Tobey va obrir l'últim acte i després de la bona defensa una passada bombejada va ser convertida en cistella per Louis Labeyrie. Després del temps mort de Sito Alonso, la defensa taronja va recuperar la pilota per a la cistella en transició de Tobey que posava el 69-50. Soko des del tir lliure va trencar la sequera anotadora, però un triple de Van Rossom després de rebot ofensiu disparava la renda taronja per damunt de la vintena per primera vegada en el partit i Labeyrie la va estirar un poc més des del tir lliure. Radoncic va alleujar un poc els problemes per a anotar del UCAM Murcia, però un alley-oop amb 2+1 de Tobey posava el 77-53 entrant ja en els últims cinc minuts. La joventut de Radoncic i Cate va traure l'orgull per a activar l'ofensiva murciana un rival que va continuar apretant malgrat l'engruixat del marcador. Però un triple i un mat després d'una bona jugada col·lectiva de Labeyrie defensaven la renda local i Matt Thomas demostrava la finura del seu canell per a deixar el marcador final en 89-65.