Valencia Basket sap patir per a tornar a guanyar en Lliga Dia (59-66)

16/03/2019

Valencia Basket va sumar un important triomf per a mantindre's en la quinta plaça amb avantatge i continuar optant a la quarta en la complicada pista d'un Quesos El Pastor que es jugava la vida i així ho va demostrar des del primer minut. Les taronja van haver d'esperar el seu moment i saber patir en un partidaç que es va decidir al final.

El partit va començar amb Quesos El Pastor demostrant que li anava la vida en la victòria. Laura Quevedo va començar sent la líder perfecta de les locals, anotant els 7 primers punts del seu equip i donant els primers avantatges. Tant que va haver de parar-ho Rubén Burgos amb 11-4 en el marcador. La reacció taronja va arribar. Liderada per Meiya Tirera. La pívot de Mali va exhibir la seua millor versió, i amb els encerts també de Cotano i Pina li va donar la volta al marcador acabat el primer parcial.

No obstant això, dos triples de les de casa, tornaven a posar dalt a les locals, que movien bé el baló en atac i elevaven el llistó defensiu. Meiya, que se n'aniria al descans amb 18 punts, no era prou, i el domini de Pierre-Louis i Chelsea Nelson en la pintura, van acabar per deixar a les zamoranes 4 dalt després del segon parcial, després dels dos primers punts d'Irene Garí (31-27).

En la represa, estrenava Meiya el parcial, però responia Stanacev. El joc interior donava molts problemes, Valencia Basket no trobava solució per a parar a Pierre- Louis, i només ho aconseguia a base de faltes, que van començar a ser un problema. Abalde i Meiya es van posar amb 4, mentres que Cotano amb 3, tampoc podia donar descansos. Així, des del tir lliure, Quesos El Pastor pareixia controlar el partit, sempre amb diferències curtes, però dalt en el marcador. Una bona penetració d'Esther Díaz deixaria el marge en 3 punts després del tercer quart (47-44).

No va canviar molt el partit en l'inici del parcial definitiu. Però els tirs lliures que no van entrar, i la falta d'encert, esta vegada sí, des del joc exterior, van donar vida a les de Rubén Burgos. Un triple d'Irene Garí posava l'empat en el marcador, i en els instants finals, les taronja van demostrar per què estan dalt. La direcció d'Anna Gómez, els punts de Meiya, els rebots d'una omnipresent Joy Adams, i la cistella final de María Pina per a tancar en 59-66 un marcador que no acaba de reflectir tot el patiment i esforç que van haver de fer les valencianes per a tornar a la senda de la victòria.