L'últim quart condemna a Valencia Basket a Fuenlabrada (94-89)

16/03/2019

La reacció del Montakit Fuenlabrada en l'últim quart li va donar la victòria a l'equip madrileny davant Valencia Basket (94-89) en un partit que l'equip taronja va controlar des de la meitat del segon quart fins als últims cinc minuts de la trobada, en els quals un parcial madrileny liderat per Cruz va decantar la balança a favor de l'equip local. De res van servir els 16 punts de San Emeterio i els 13 punts i 8 rebots de Dubljevic. El dimarts 19 de març, a les 18.30 hores, Valencia Basket torna a la Fonteta per a afrontar el primer partit de les semifinals de la 7DAYS Eurocup davant el Unics Kazan.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Malgrat que el partit va començar amb 70 minuts de retard pel trencament d'un tauler, els dos equips van començar afinats i una cistella amb addicional de Dubljevic va ser la primera anotació taronja. Cinc punts seguits de Eyenga van posar per davant a un equip madrileny que va eixir més enxufat i una cistella de Cruz va posar el 9-3 quan només s'havien jugat dos minuts. Altres cinc punts seguits de San Emeterio van equilibrar el marcador però Eyenga seguia amb la seua inspiració inicial abans que li xiularen la segona falta i San Emeterio va empatar el partit a 11 amb un altre triple. Cruz va agafar el relleu ofensiu de Eyenga en un Montakit Fuenlabrada que ficava tot el que tirava però un triple de Van Rossom tornava a posar per davant a l'equip taronja abans d'un mat de González. San Emeterio va clavar el seu tercer triple i Tobey va convertir trepitjant la línia de tres però Rowland no deixava créixer la renda valenciana (18-19 min.7). Marc García des de la mitjana distància va tornar a posar a dalt a l'equip de casa, i Rafa baix l’anella i Popovic des del tir lliure van anar canviant el sentit del marcador. Dos tirs lliures de Will Thomas, un triple de Clark i una cistella des de la mitjana distància de Rafa empataven el partit a 25 abans d'un ganxo de Labeyrie i una anella passada de Kravtsov que ho deixava al final del primer quart en 27 iguals.

Montakit Fuenlabrada va castigar la falta d'encert taronja en l'inici del segon quart però huit punts seguits de Matt Thomas van tornar a posar per davant a l'equip taronja abans d'una cistella de Kravtsov que empatava el partit a 35. Una safata després de robatori de Sastre va ser replicada per un alley-oop baixat per Kravtsov (37-37 min.15) i un triple en transició de Doornekamp i una safata de Sastre van donar resposta a l'exhibició ofensiva del pivot ucraïnés del Montakit Fuenlabrada. Will després de rebot ofensiu posava els cinc de renda, però Cruz i Rowland ho tornaven a apretar a dos minuts per al descans. Will va convertir trepitjant la línia de tres i després de la defensa, Dubljevic va clavar el triple per al +6, encara que l'equip madrileny continuava anotant des del tir lliure. L'intercanvi d'encerts des de la personal manava el partit al descans amb 47-52.

Eyenga va ficar la primera de la segona meitat però un afinat San Emeterio li va replicar amb el seu quart triple de quatre intents i Tobey també va anotar des de lluny per a posar una nova màxima de nou punts. L'equip taronja va millorar les seues prestacions defensives en l'inici del tercer quart, però no va poder ampliar el seu avantatge per errors propis en atac fins a un encert des de la mitjana distància de Matt Thomas per a posar el 49-60. Kravtsov des del tir lliure va parar el parcial en 0-8 i Rowland va reactivar l'ofensiva madrilenya encara que dues cistelles seguides de Dubljevic protegien la renda visitant abans d'una antiesportiva xiulada a Vives sobre Eyenga que va acabar en una jugada de tres punts. O’Leary va posar a sis als seus, Valencia Basket va entrar en una ratxa de falta d'encert que l'equip madrileny no va aprofitar i Sastre des del tir lliure va trencar la sequera ofensiva. Kravtsov va anotar a taula, San Emeterio no va perdonar des de la personal i una tècnica a Eyenga li va donar un tir a Rafa Martínez que el capi no va desaprofitar, encara que el triple sobre la botzina de possessió de Popovic el deixava amb 63-68 amb deu minuts per jugar.

Un triple des de la cantonada de Will Thomas va ser la primera cistella de l'últim quart, i encara que Clark li va contestar des de la mitjana distància, Doornekamp després de robatori va clavar un altre triple per a posar el 65-74 abans d'un mat de Kravtsov. Tobey a passada de Will equilibrava els punts de l'ucraïnés del Montakit Fuenlabrada però Cruz amb un triple posava a tres als madrilenys. I després de la fallada taronja, un altre triple del mexicà empatava el partit a 76 a 5:14 per al final. Rowland va posar per damunt al Montakit Fuenlabrada amb una safata i Dubljevic des del tir lliure tallava el parcial en 11-0. Un triple de Vives va replicar als tirs lliures de Rowland, encara que l'equip madrileny anotava des de la personal per a mantindre's per damunt. Matt Thomas no va perdonar des del tir lliure, Rowland va convertir des de la mitjana distància per a mantindre el partit empatat i Doornekamp es va fabricar un 2+0 portant a Cruz al pal baix. Kravtsov ho va tornar a empatar, en este cas a 85, baixant un alley-oop i Cruz en transició va posar el 87-85 a dos minuts del final. Li van xiular falta en atac a Dubljevic i Popovic després de rebot ofensiu va posar cinc a dalt als madrilenys. Dubljevic va convertir només un dels seus tirs lliures, Popovic va fallar la safata però Valencia Basket va perdre la pilota i el Montakit Fuenlabrada va esgotar la possessió fins a una cistella de Cruz que sentenciava el partit. Van Rossom va ficar el triple ràpid, va haver-hi falta ràpida sobre Eyenga que va convertir els dos tirs lliures i va deixar el marcador final en 94-89