Valencia Basket pot assegurar la 5a plaça davant de RPK Araski

20/03/2019

La Lliga Dia torna a traslladar-se a la Fonteta per a Valencia Basket en un gran partit davant de RPK Araski (dissabte 23, 19:15h, Fonteta, La8Mediterráneo) en el que l'equip taronja pot refermar de forma definitiva la quinta plaça de la classificació, en la seua lluita contra IDK Gipuzkoa.

 

A falta de 3 jornades, Valencia Basket està 2 victòries per damunt de les basques amb el basket average guanyat, per la qual cosa mantindre eixa diferència després de la jornada 24, asseguraria a les de Rubén Burgos mantindre eixa posició al final de la lliga regular, i continuar barallant per la tercera i la quarta, ara mateix una victòria per damunt, però amb l'average en contra.

 

El triomf no serà fàcil, perquè arriba un RPK Araski amb confiança després de remuntar i véncer a un necessitat Snatt’s Sant Adrià en la passada jornada. Molta culpa d'eixa victòria la va tindre Ariel Edwards. L'ala-pívot nord-americana està arribant en un gran estat de forma a este final de temporada. Si bé en la jornada anterior se'n va anar fins als 19 punts, davant de l'equip català va firmar 25 amb 32 de valoració per a convertir-se en la MVP de la jornada. L'americana és la màxima anotadora de la Lliga Dia i la quarta millor en valoració, en una temporada redona.

 

Però no és l'únic perill d'un RPK Araski que amb Roberson, Drammeh, Van den Adel i companyia, ha sigut capaç d'aconseguir grans victòries esta temporada, com la de la jornada 19 davant de Lointek Gernika.

 

En el precedent d'esta temporada, Valencia Basket va véncer en Mendizorrotza per 20 punts de diferència (59-79), en un gran partit de María Pina i una Anna Gómez que va fregar el triple doble.


TAGS: